Тодоров

  во

  Селекторот Александар Тодоров се наоѓа во незавидна ситуација, голем дел од репрезентативците на еден месец до новиот квалификациски циклус немаат одиграно ...
  сите 50 | | | веќе видена

  „Ако Македонците и ние, Бугарите, сме различни народи, секако дека меѓу нас на овие балкански простори ќе имало војна, како што имало бугарско-турски, ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Поранешниот бугарски амбасадор во Македонија, Александар Јорданов, кој беше на таа позиција од 2001 до 2005 година, сега е пратеник во Европскиот парламент, а ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Поранешниот бугарски амбасадор во Македонија, Александар Јорданов (2001-2005), сега е пратеник во Европскиот парламент од Сојузот на демократски сили, се ...
  сите 31 | | | веќе видена

  „Ако Македонците и ние, Бугарите, сме различни народи, секако дека меѓу нас на овие балкански простори ќе имало војна, како што имало бугарско-турски, ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Поранешниот бугарски амбасадор во Македонија, Александар Јорданов (2001-2005), сега пратеник во Европскиот парламент од Сојузот на демократски сили, се огласи ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Во однос на македонските учебници по историја имаме согласност за една суштинска препорака за средновековието, за 9-10 век, за словенската писменост и развојот ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Петар Тодоров, кој е дел од македонско-бугарската комисија во гостување на Телма истакна дека договорено е суштинска препорака околу учебнците по историја за 7 ...
  сите 89 | | | веќе видена

  Во бугарскиот град Сливен, човек, кој бил прогласен за мртов, се разбудил додека работници на погребното претпријатие го подготвувале за погреб. Русе Русев ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Затворски полицаец, кој девет дена не бил на работа во Затвор-Штип е инфициран со Ковид-19. Директорот на Затвор-Штип, Мики Тодоров за МИА вели дека бројката ...
  сите 27 | | | веќе видена