Тимотеј

  во

  Родена во Рим од благородни родители, а остана сираче кога имаше три години. Како сираче, ја одгледаа во еден женски манастир во близина на Рим, каде што ...
  сите 9 | | | веќе видена

  На 25 и 26 октомври оваа година, во Конгресниот центар на УКИМ, крај таинствените води на Белото Езеро во Охрид, се одржа првата национална конференција за ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Денес е празник посветен на Светиот апостол и евангелист Лука Лекар и зограф, автор на првите рачно изработени икони Како добар живописец светиот апостол и ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Едниот, односно третиот код од црните пари на грчкото Министерство за надворешни работи, се однесувал на средствата, што биле распределени за поддршка на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Дали македонската автокефалност досега беше жртва на антагонизмите меѓу двете најголеми православни цркви, како што се Вселенската патријаршија, прва по ...
  сите 25 | | | веќе видена