Таксим

  во

  На денешен ден пред 5 години, стотици илјади граѓани среде Истанбул започнаа протести против авторитарниот режим на тогашниот премиер Ердоган. Повод беше ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Денеска ширум светот, по повод празникот на трудот се одржуваат протестни маршеви. Во некои земји властите ги ограничија активностите на демонстрантите, што ...
  сите 11 | | | веќе видена

  По повод празникот на трудот 1. Мај, насекаде во светот се одржале протестни собири. Луѓето маршираат со барања до владите да се посветат на прашањата за ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Во некои држави властите ограничија протестни активности, а во Турција тоа резултираше со апсења. Полицијата во Истанбул уапси повеќе од десет демонстранти кои ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Ширум светот денеска по повод празникот на трудот, се одржуваат протести, собири и маршови со барање од владите да се посветат на прашањата за работниците, но ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Ширум светот денеска по повод празникот на трудот, се одржуваат протести, собири и маршови со барање од владите да се посветат на прашањата за работниците, но ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Вечерва со проекциите на филмовите „Самит“, „Диви момчиња“ и „Пеперутки“ завршува 21. издание на Скопје филм фестивал. Годинава публиката имаше прилика да ...
  сите 10 | | | веќе видена