Стокхолм

  во

  Жителите на Шведска сега можат да земат шест месеци отсуство од работа за да стартуваат сопствен бизнис, а ако не оди се според планот, повторно можат да се ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Фото: Pixabay Во последните 20 години, вработените во Шведска имаат необично право – законски да добијат шест месеци одмор за да почнат сопствен бизнис, пишува ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Волуменот од инвестиции во индустриски и логистички имоти во Европа имаа раст од 9% во второто полугодие на 2018-та година и достигна 18,7 милијарди евра, ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа“. ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа“. ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа“. ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа“. ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Ресен реагира на одлуката на Министерството за култура за недоделување финансиски средства за Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на ...
  сите 13 | | | веќе видена

  11 февруари 2019 1650. - Во Стокхолм умре Рене Декарт, француски филозоф, математичар и физичар. Неговите дела претставуваат основа на модерната филозофија, а ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Авионот Боинг 737 на превозникот Норвегиан Ер се врати на аеродромот во Стокхолм веднаш по полетувањето поради сериозна пријава за поставена бомба. Авионот ...
  сите 10 | | | веќе видена