Стефанов

  во

  И денес им навираат убави спомени од подвигот што го направија пред 40 години, деветчлена охридска планинарска експедиција го искачи 4.810 метри високиот Мон ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Владo Бојаџи, Љупчо поп Стефанија, Владимир Тунтев, Михаил Битрак, Андон Бојаџи, Климе Волкан, Миле Бафчанџиев, Људмил Цветаноски и Кирил Филев се запишаа во ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Поранешниот капитен на македонската кошаркарска репрезентација, Петар Наумоски, е вброeн меѓу најголемите игрaчи на европскиот континент во специјалната ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Специјалното обвинителство на Бугарија денеска соопшти дека почнало нова истрага против коцкарскиот магнат Васил Божков во врска со неговото вмешаност во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Специјалното обвинителство на Бугарија денеска соопшти дека почнало нова истрага против коцкарскиот магнат Васил Божков во врска со неговото вмешаност во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Специјалното обвинителство на Бугарија денеска соопшти дека почнало нова истрага против коцкарскиот магнат Васил Божков во врска со неговото вмешаност во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Најстариот пратеник на Првото заседание на АСНОМ, прв претседател на Заседанието и прв потпретседател на АСНОМ, Панко Брашнаров, почина на 13 јули 1951 година ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Академијата за филмски уметности и науки вчера објавила дека оваа година сака да прими 819 нови членови во тимот кој што одлучува за доделувањето на Оскарите. ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Филмската екипа од „Медена земја“, режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, како и продуцентот и монтажер, Атанас Георгиев, добијаа директна покана за ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Овој пат, режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, како и продуцентот и монтажер, Атанас Георгиев, добијаа директна покана за членство во Американската ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, како и продуцентот и монтажер на македонскиот документарен филм „Медена Земја“, Атанас Георгиев, се поканети да ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Томас Мекензи од филмот „Jojo Rabbit“ е еден од најмладите членови. Академијата за филмски уметности и науки вчера објавила дека оваа година сака да прими 819 ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Томас Мекензи од филмот „Jojo Rabbit“ е еден од најмладите членови. Академијата за филмски уметности и науки вчера објавила дека оваа година сака да прими 819 ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Американската академија за филмска уметност и наука ги покани за членство македонските режисери Тамара Котевска и Љубо Стефанов, автори на документарецот ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов , како и продуцентот и монтажер на македонскиот документарен филм „Медена Земја“, Атанас Георгиев , се поканети ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Продуцентот Атанас Георгиев и режисерите Тамара Котевска и Љубо Стефанов, по огромниот успех со филмот „Медена земја“, вчера добија покана од Американската ...
  сите 18 | | | веќе видена