Ставревски

  во

  Од денеска, па до недела во општина Ѓорче Петров за првпат ќе се одржи манифестацијата „Звуците на културата“. Многу познати музички имиња, играорни групи, ...
  сите 12 | | | веќе видена

  За 1.068 основци, од кои 128 првачиња и за 316 средношколци во Преспа денеска почна новата учебна 2018/2019 година. Добрoдојде и успешен почеток на првачињата ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Документарниот филм „Со љубов“ на Илија Цветковски е победник во натпреварувачката селекција на Европскиот документарен филм, во рамки на 24. Меѓународен ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Документарниот филм „Со љубов“ на Илија Цветковски е подедник во натпреварувачката селекција на Европскиот документарен филм, во рамки на 24. Меѓународен ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Последиците од масовното иселување и од се помалиот број на новородени деца стануваат видливи и оваа учебна година, која официјално започнува в понеделник. ...
  сите 168 | | | веќе видена

  Дваесет и четвртото издание на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси, прави посебен фокус на најновите македонски филмски остварувања, а за време на ...
  сите 6 | | | веќе видена

   За време на фестивалот во уметничката галерија на градот ќе биде отворена и изложба на фотографии на Браќата Манаки. Меѓународниот филмски фестивал од Нанси, ...
  сите 8 | | | веќе видена