Ставрески

  во

  Третиот Меѓународен фестивал на дебитантски филм „Киненова“, кој ќе се одржува од 5 до 10 октомври, денеска неофицијално ќе почне со проекција на филмот ...
  сите 216 | | | веќе видена

  Во конкуренција за „оскар“ за странски филм е и филмот „Дивата круша“ на турскиот режисер Нури Билге Џејлан, во кој Македонија се јавува како копродуцент, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  “Овие десет месеци филмот доживува неверојатен успех и надвор од тоа што го очекувавме и тоа се случува на повеќе полиња. Важно е дека публиката го засака ...
  сите 68 | | | веќе видена