СРД

  во

  Фирмата Каменолом „Техно Павар“ ДООЕЛ увоз – извоз Скопје кон крајот на октомври од Министерството за животна средина и просторно планирање побарала враќање на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Фирмата Каменолом „Техно Павар“ ДООЕЛ увоз – извоз Скопје кон крајот на октомври од Министерството за животна средина и просторно планирање побарала враќање на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  СРД „Шаран“ од Македонска Каменица денеска информира за нецивилизирано уништување на рибниот фонд од страна на поединци во Македонска Каменица. Претстедателот ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Дебарските спортски риболовци побараа од надлежните институции во земјата да го укинат економскиот риболов на Дебарското Езеро што го применува неговиот ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Дебарските спортски риболовци побараа од надлежните институции во земјава да го укинат економскиот риболов на Дебарското езеро што го применува концесионерот ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Дебарските спортски риболовци побараа од надлежните институции во земјава да го укинат економскиот риболов на Дебарското езеро што го применува концесионерот ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Дебарските спортски риболовци побараа од надлежните институции во земјата да го укинат економскиот риболов на Дебарското Езеро што го применува неговиот ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Со што се роди 24 Вести?Во 2007 година, тогашниот Совет за радиодифузија (сегашна ААВМУ) на чело со Зоран Стефановски и раководителот на Координативното тело за заштита на интелектуалната сопствесност Мите Костов, побараа од концесионерите за кабелска телевизија да го регулираат авторското право, односно да им платат на домашните радиодифузери, со што треба да ги изедначат со странските канали.Кабелските оператори беа должни да склучат договор со Здружението АПЕММ, како застапник на радиските и телевизиските права. Во тоа време се претпоставуваше дека има 100.000 претплатника на кабелските оператори. Сегашна информација е дека се работи од 460.000 до 500.000 претплатници за сите кабелски оператори вкупно. Тогаш АПЕММ бараше надоместок од 1 германска марка за домашните канали за нивно вклучување во пакетот на кабелските оператори, на име авторски права за кебелско реемитување.Преговарач беше СИЗ “МК НЕТ”, предворена од Лидија Голубова, Роби Инженеринг и Владо Милановиќ , кои правеа се’, само не дојде до ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во сообраќајна несреќа што се случила ноќеска во Скопје, загина Зоран Стефаноски, поранешен претседател на Советот за радиодифузија. Како што информираат од полицијата, Стефаноски, управувајќи возило „Рено меган“ со прилепски регистарски таблички, околу еден часот по полноќ излетал од патот и удрил во сообраќаен знак и рекламен билборд кај кружниот тек кај хотелот Континентал. Со возило на Итна медицинска помош бил префрлен во градската општа болница „Свети Наум Охридски“ каде во 01:20 минути им подлегнал на здобиените повреди.
  сите 171 | | | веќе видена

  Поранешниот претседател на Советот за радиодифузија, Зоран Стефановски загина во тешка сообраќајна несреќа. Според првичните информации несреќата се случила ноќеска околу 1 часот по полноќ на булеварот Никола Карев. Стефановски со својот автомобил излетал од патот и удрил во рекламен билборд. Тој бил пренесен во ГОБ „Св. Наум Охридски“, каде што била констатирана смрт.
  сите 171 | | | веќе видена

  Во сообраќајна несреќа што се случила ноќеска во Скопје, загина Зоран Стефановски, поранешен претседател на Советот за радиодифузија. Во сообраќајна несреќа што се случила ноќеска во Скопје, загина Зоран Стефановски, поранешен претседател на Советот за радиодифузија. Како што информираат од полицијата, Стефановски управувајќи возило „Рено меган“ со прилепски регистарски таблици околу еден часот по полноќ излетал од патот и удрил во сообраќаен знак и рекламен билборд на крстосницата од булевар „Александар Македонски“ и сервисната улица која ги поврзува со кружен тек булевар „Никола Карев“ и улица „Беласица“. Со возило на Итна медицинска помош бил префрлен во градската општа болница „Свети Наум Охридски“ каде во 01:20 минути им подлегнал на здобиените повреди.
  сите 163 | | | веќе видена

  Во сообраќајна несреќа што се случила ноќеска во Скопје, загина Зоран Стефановски, поранешен претседател на Советот за радиодифузија. Како што информираат од полицијата, Стефановски управувајќи возило „Рено меган“ со прилепски регистарски таблици околу еден часот по полноќ излетал од патот и удрил во сообраќаен знак и рекламен билборд на крстосницата од булевар „Александар Македонски“ и сервисната улица која ги поврзува со кружен тек булевар „Никола Карев“ и улица „Беласица“.Со возило на Итна медицинска помош бил префрлен во градската општа болница „Свети Наум Охридски“ каде во 01:20 минути им подлегнал на здобиените повреди.
  сите 166 | | | веќе видена

  До несреќата, која се случила  во еден часот по полноќ, дошло кога Стефановски со својот автомобил „рено меган“  движејќи се по булеварот Никола Карев излетал од патот и удрил во рекламен  билборд. Тој веднаш бил пренесен во Градската општа болница„Свети Наум Охридски“, каде била констатирана смрт. Извршен е увид на местото на несреќата. Погребот на Стефановски ќе се одржи утре на градски гробишта во Прилеп. 
  сите 169 | | | веќе видена

  Зоран Стефановски, поранешен претседател на Советот за радиодифузија(СРД), загина ноќеска во тешка сообраќајна несреќа што се случила во Скопје.Како што информираат од полицијата, Стефановски управувајќи возило рено меган, со прилепски регистарски таблици околу еден часот по полноќ излетал од патот и удрил во сообраќаен знак и рекламен билборд на крстосницата од булевар „Александар Македонски“ и сервисната улица која ги поврзува со кружен тек булевар „Никола Карев“ и улица „Беласица“.Со возило на Итна медицинска помош бил префрлен во градската општа болница „Свети Наум Охридски“ каде во 1.20 минути им подлегнал на здобиените повреди, јави МИА.
  сите 171 | | | веќе видена

  Поранешниот претседател на Советот за радиодифузија, Зоран Стефановски загина во тешка сообраќајна несреќа. Според првичните информации несреќата се случила ноќеска околу 1 часот по полноќ на булеварот Никола Карев. Стефановски со својот автомобил излетал од патот и удрил во рекламен билборд. Тој бил пренесен во ГОБ „Св. Наум Охридски“, каде што била констатирана смрт.
  сите 277 | | | веќе видена

  Поранешниот генерален секретар на Владата Кирил Божиновски денеска во писмена изјава ги демантира тврдењата на актуелниот генерален секретар Драги Рашковски посочувајќи дека во периодот од 2010 година па се до 2017 година професионално, чесно и посветено ја извршувал функцијата, почитувајќи ги законските процедури и постапки. Во изјавата, тврдењата на Рашковски тој ги нарекува невистини и лаги и потенцира дека е неосновано обвинуван посочувајќи на факти, како што стои, базирани на законот. Сите посочени постапки за вработување, како што наведува Божиновски, биле спроведени согласно Програмата за вработување на припадниците кои не се мнозинство во Република Македонија донесена на седница на Влада, поткрепена со соодветен Заклучок на Влада во кој се дадени конкретни насоки за постапување (заклучок и програма донесени на 23.1.2012 година), со кои целокупните идни вработувања на малите етнички заедници преминуваат од Секретаријатот за спроведување на Рамковен договор во Генералниот секретаријат. Истовремено, ...
  сите 71 | | | веќе видена

  Поранешниот генерален секретар на Владата Кирил Божиновски, реагираше во врска со обвинувањата од страна на актурлниот генералниот секретар на Влада на Република Македонија, Драги Рашковски, за кои вели дека се неосновани. Во продолжение следува интегрален текст од писмената изјава на Божиновски. Во врска со лагите и невистините кои Драги Рашковски ги изнесе последниве неколку дена сакам да ја дадам следнава изјава: Во периодот од 2010 година па се до 2017 година професионално, чесно и посветено ја извршував функцијата Генерален секретар на Владата на Република Македонија, при тоа почитувајќи ги сите законски пропишани процедури и постапки. Во интерес на вистината, во однос на предметниот случај за кој Рашковски неосновано обвинува би сакал да ги предочам овие факти кои се базирани на законот: 1.Сите посочени постапки за вработување се спроведени согласно Програмата за вработување на припадниците кои не се мнозинство во Република Македонија донесена на седница на Влада, поткрепена со соодветен Заклучок на ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Поранешниот генерален секретар на Владата Кирил Божиновски денеска во писмена изјава ги демантира тврдењата на актуелниот генерален секретар Драги Рашковски посочувајќи дека во периодот од 2010 година па се до 2017 година професионално, чесно и посветено ја извршувал функцијата, почитувајќи ги законските процедури и постапки. Во изјавата, тврдењата на Рашковски тој ги нарекува невистини и лаги и потенцира дека е неосновано обвинуван посочувајќи на факти, како што стои, базирани на законот. Сите посочени постапки за вработување, како што наведува Божиновски, биле спроведени согласно Програмата за вработување на припадниците кои не се мнозинство во Република Македонија донесена на седница на Влада, поткрепена со соодветен Заклучок на Влада во кој се дадени конкретни насоки за постапување (заклучок и програма донесени на 23.1.2012 година), со кои целокупните идни вработувања на малите етнички заедници преминуваат од Секретаријатот за спроведување на Рамковен договор во Генералниот секретаријат. Истовремено, ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Соопштение до јавноста, писмена изјава на Кирил Божиновски во врска со неоснованите обвинувања од страна на генералниот секретар Драги Рашковски: Во врска со лагите и невистините кои Драги Рашковски ги изнесе последниве неколку дена сакам да ја дадам следнава изјава: Во периодот од 2010 година па се до 2017 година професионално, чесно и посветено ја извршував функцијата Генерален секретар на Владата на Република Македонија, при тоа почитувајќи ги сите законски пропишани процедури и постапки. Во интерес на вистината, во однос на предметниот случај за кој Рашковски неосновано обвинува би сакал да ги предочам овие факти кои се базирани на законот: Сите посочени постапки за вработување се спроведени согласно Програмата за вработување на припадниците кои не се мнозинство во Република Македонија донесена на седница на Влада, поткрепена со соодветен Заклучок на Влада во кој се дадени конкретни насоки за постапување (заклучок и програма донесени на 23.1.2012 година), со кои целокупните идни вработувања на малите ...
  сите 75 | | | веќе видена