Србите

  во

  Со преспанската спогодба државата ја губи македонската етничка конотација, македонскиот народ се брише, како суштина и основа на државноста, па остануваме на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Таков беше поздравот на гостите што одеа на визита во куќата на славеникот Петре, на пример. На визита не се оди поканет. Секој познат и роднини одат на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Околу хидроакумулацијата Газивода се испреплетуваат економските и националните интереси. Со водниот прилив, кој доаѓа главно од Србија, се задоволува половина ...
  сите 87 | | | веќе видена