СОНК

  во

  Работниците во културата не може да го добијат заслуженото пради неработниците вработени со партиска книшка, бидејќи сѐ уште функционира црвениот телефон, рече ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Синдикатот на културата на Република Македонија (СКРМ) е незадоволен од бавното решавање на наталожените проблеми во културата и смета дека, и покрај мали ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) излезе со свој околу покачувањето на платите на работниците во образованието за 5%. Синдикатот, во кој ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Ништо од предизборните ветувања за поголеми плати за наставниците. Сегашната министерката за одбрана Радмила Шекеринска, пред две години даде изборно ветување ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Ништо од предизборните ветувања за поголеми плати за наставниците. Сегашната министерката за одбрана Радмила Шекеринска, пред две години даде изборно ветување ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Вработените во основното и средното образование во октомври, со исплата на септемвриската плата ќе го добијат зголемувањето за пет проценти. Одлуката ја донесе ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Во октомври повисоки плати за просветните работници. Вработените во основното и средното образование ќе добијат зголемена септемвриска плата за пет отсто, ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Просветните работници во основното и средното образование во октомври ќе добијат покачување од пет отсто на платата. Во Владата денеска во присуство на ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Откако независниот синдикат за образование излезе на и се пожали дека доцнат платите во образовниот сектор и дека на 18 август сѐ уште немаат земено плата, ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Платите на просветните работници во Македонија се меѓу најниските во регионот, а наставниците, за разлика од административците, не добиваат други поволности. ...
  сите 63 | | | веќе видена

  Платите на просветните работници во Македонија се меѓу најниските во регионот, а наставниците, за разлика од административците, не добиваат други поволности. ...
  сите 65 | | | веќе видена

  Просветните работници во основното и средното образование, во октомври, ќе добијат покачување од пет отсто на платата. Во Владата денеска во присуство на ...
  сите 66 | | | веќе видена

  Вработените во основното и средното образование во октомври, со исплата на септемвриската плата ќе го добијат зголемувањето за пет проценти. Одлуката ја донесе ...
  сите 67 | | | веќе видена

  Вработените во основното и средното образование во октомври, со исплата на септемвриската плата ќе го добијат зголемувањето за пет проценти. Одлуката ја донесе ...
  сите 69 | | | веќе видена