Сонце

  во

  Вие сте прв автор што дошол да нѐ посети, ми рече наставничката Лилјана Лазареска, која со својот ангажман во образованието, новинарството и како преведувачка ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Неколку месеци живеат без струја, немаат ниту дрва за греење, бараката каде се сместени е разрушена и кога врне внатре им тече вода. За храна пак им помагаат ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Македонско еколошко друштво соопштува дека 2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Поранешниот ирачки лидер, Садам Хусеин, бил оженет со својата братучетка Сајида Талафах. Првата сопруга на диктаторот била ќерка на еден од неговите вујковци. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Македонско еколошко друштво соопштува дека 2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите ...
  сите 6 | | | веќе видена