Софија

  во

  Мозаиците во истанбулската „Аја Софија“ ќе бидат покриени со завеси или ласери за време на муслиманската молитва, објави портпаролот на турската владејачка ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Мозаиците во истанбулската „Аја Софија“ ќе бидат покриени со завеси или ласери за време на муслиманската молитва, објави портпаролот на турската владејачка ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Со цел да се избори против пандемијата на коронавирус, Австрија го прошири списокот на земји во кои е забрането слетување на австриските аеродроми.Со новиот ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Мозаиците во истанбулската „Аја Софија“ ќе бидат покриени со завеси или ласери за време на муслиманската молитва, објави портпаролот на турската владејачка ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Дирекцијата за верски работи на Турција (Дијанет) соопшти дека фреските и иконите во „Аја Софија“ не се пречка за изведување молитви, откако објектот беше ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Со цел намалување на ширењето на пандемијата на коронавирус, Австрија го прошири списокот на земји за кои важи забранетата за слетување на австриските ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Австрија го прошири списокот на земји за кои важи забранетата за слетување на австриските аеродроми на сите земји од Западен Балкан со цел намалување на ...
  сите 241 | | | веќе видена

  За време на муслиманската молитва, мозаиците во истанбулската „Aја Софија“ ќе бидат покриени со завеси или ласери, објави портпаролот на турската владејачка ...
  сите 160 | | | веќе видена

  За време на муслиманската молитва, мозаиците во истанбулската „Aја Софија“ ќе бидат покриени со завеси или ласери, објави портпаролот на турската владејачка ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Поради пандемијата од четврток на австриските аеродроми нема повеќе да може да слетуваат авиони од сите земји од Западен Балкан, но и од Бугарија, Романија, ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Со цел намалување на ширењето на пандемијата на коронавирус, Австрија го прошири списокот на земји за кои важи забранетата за слетување на австриските ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Со цел намалување на ширењето на пандемијата на коронавирус, Австрија го прошири списокот на земји за кои важи забраната за слетување на австриските аеродроми ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Со цел да се избори со пандемијата на коронавирус, Австрија го прошири списокот на земји на кои им е забрането слетување на австриските аеродроми. Со новиот ...
  сите 241 | | | веќе видена

  Откако Врховиот суд на Турција ја поништи одлуката на Советот на министри од 1934 година со која Аја Софија беше претворена во музеј, турскиот петседател Реџеп ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Во борбата против пандемијата од корона вирусот, Австрија забрани слетување на австриските аеродроми од сите земји од Западен Балкан.Новиот указ на ...
  сите 241 | | | веќе видена