Софија

    во

    Македонска делегација, предводена од државниот секретар во Министерството за култура Валмир Азири, денеска во Софија учествува на 5. Министерска конференција ...
    сите 2 | | | веќе видена

    Полицијата уапси околу 40 лица за нарушување на јавниот ред пред и за време на финалето на Бугарскиот куп во средата вечер, објави Министерството за внатрешни ...
    сите 5 | | | веќе видена

    Полицијата уапси околу 40 лица за нарушување на јавниот ред пред и за време на финалето на бугарскиот куп во средата вечер, објави Министерството за внатрешни ...
    сите 5 | | | веќе видена

    Полицијата уапси околу 40 лица за нарушување на јавниот ред пред и за време на финалето на Бугарскиот куп во средата вечер, објави Министерството за внатрешни ...
    сите 5 | | | веќе видена

    Зад нас е првата посета на папата. Впечатоците се поделени и контрадикторни. Упати мноштво пораки, верски но и многу повеќе геополитички. Ќе се задржам само на ...
    сите 2 | | | веќе видена

    Бројот на нови случаи на рак на кожата е во пораст и во светски рамки, но и во Македонија. Раното откривање е пресудно во лекувањето, а во земјава најчето се ...
    сите 6 | | | веќе видена

    Со стоечки аплауз на почетокот и на крајот од свечениот собир беше поздравен академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на МАНУ, кому ...
    сите 17 | | | веќе видена

    Судскиот совет го достави Извештајот за работата на судиите до Собранието. Во време кога првиот човек на Обвинителството за организиран криминал Вилма Рускоска ...
    сите 2 | | | веќе видена

    Убавата Колумбијка понекогаш делува како да е скарана со модата. Дека и познатите дами некогаш немаат стил докажува неодамнешниот изглед на преубавата актерка ...
    сите 8 | | | веќе видена

    Убавата Колумбијка понекогаш делува како да е скарана со модата. Дека и познатите дами некогаш немаат стил докажува неодамнешниот изглед на преубавата актерка ...
    сите 8 | | | веќе видена

    Најдобрите спортски екипи на средните училишта од Скопје, кои вчера се натпреваруваа со нивните врсници од збратимениот град Подгорица, Црна Гора, постигнаа ...
    сите 34 | | | веќе видена

    МАНУ денеска со аплауз го поздрави академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на оваа инстуцијата, чиј стоти роденден денеска беше ...
    сите 17 | | | веќе видена

    Најдобрите спортски екипи на средните училишта од Скопје, кои вчера се натпреваруваа со нивните врсници од збратимениот град Подгорица, Црна Гора, постигнаа ...
    сите 34 | | | веќе видена

    овек од соседна Бугарија раскажува за неговиот пат во животот и борбата со чумата на 21 век-рак. Неговата приказна на многумина им дава надеж!„Во 2002 година ...
    сите 8 | | | веќе видена

    Најдобрите спортски екипи на средните училишта од Скопје, кои вчера се натпреваруваа со нивните врсници од збратимениот град Подгорица, Црна Гора, постигнаа ...
    сите 34 | | | веќе видена

    Најдобрите спортски екипи на средните училишта од Скопје, кои вчера се натпреваруваа со нивните врсници од збратимениот град Подгорица, Црна Гора, постигнаа ...
    сите 34 | | | веќе видена

    Академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на МАНУ, на 6 мај наполни 100 години, а денес во 12 часот во Академијата ќе се одржи свеченост ...
    сите 17 | | | веќе видена