Софија

  во

  Најмалку 500 припадници на силите за безбедност ќе се грижат за безбедноста на истанбулскиот храм Света Софија, чиј статус е сменет од музеј во џамија. Ова го ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Откако младата двојка, 21-годишниот син на Дејвид и Викторија Бекам, Бруклин Бекам и четири години постарата актерка Никола Пелтц, се пофалија со својата ...
  сите 36 | | | веќе видена

  „Некои земји сè уште не разбираат дека Цариград со векови бил во рацете на муслиманите“, рече турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. „На отворањето на Аја ...
  сите 49 | | | веќе видена

  „Некои земји сè уште не разбираат дека Цариград со векови бил во рацете на муслиманите“, рече турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган. „На отворањето на Аја ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Најмалку 500 припадници на силите за безбедност ќе се грижат за безбедноста на истанбулскиот храм Света Софија, чиј статус е сменет од музеј во џамија. Ова го ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Најмалку 500 припадници на силите за безбедност ќе се грижат за безбедноста на истанбулскиот храм Света Софија, чиј статус е сменет од музеј во џамија. Ова го ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Г.г. Стефан му пиша писмо на Вартоломеј во кое наведува дека пренамената на Света Софија потсетува на темното минато. Поглаварот на Македонската православна ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Интеграцијата на Македонија и Албанија во Европската унија и за Бугарија и за Грција претставува стратешки избор што води до стабилен Балкан, рече шефот на ...
  сите 101 | | | веќе видена

  Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, архиепископот г. г. Стефан упати писмо на сострадалност и поткрепа до веселенскиот ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Интеграцијата на Северна Македонија и Албанија во Европската унија и за Бугарија и за Грција претставува стратешки избор што води до стабилен Балкан, рече ...
  сите 101 | | | веќе видена

  Ова е дел од писмото кое Поглаварот на МПЦ г.г. Стефан, во знак на солидарност поради промената на статусот на храмот Света Софија во Истанбул му го испрати на ...
  сите 49 | | | веќе видена

  И Бугарија и Грција сме фактори на стабилност и ко-развој во нашиот регион. Интеграцијата на Македонија и Албанија во Европската унија и за Бугарија и за ...
  сите 101 | | | веќе видена

  Двајца експерти од Стенфорд реконструирале како звучел христијански хор во импозантната Црква на Пресветата Мудрост во Истанбул пред повеќе од 500 години. Кога ...
  сите 55 | | | веќе видена

  Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, архиепископот г. г. Стефан упати писмо на сострадалност и поткрепа до веселенскиот ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Архиепископот Стефан, поглаварот на МПЦ-ОА, упати писмо на сострадалност и поткрепа до веселенскиот патријарх Вартоломеј поради промената на статусот на храмот ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, архиепископот г. г. Стефан упати писмо на сострадалност и поткрепа до веселенскиот ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, архиепископот г. г. Стефан упати писмо на сострадалност и поткрепа до веселенскиот ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Интеграцијата на Северна Македонија и Албанија во Европската унија и за Бугарија и за Грција претставува стратешки избор што води до стабилен Балкан, рече ...
  сите 101 | | | веќе видена

  Интеграцијата на Северна Македонија и Албанија во Европската унија и за Бугарија и за Грција претставува стратешки избор што води до стабилен Балкан, рече ...
  сите 101 | | | веќе видена