Словаците

  во

  Еден од четворица граѓани на ЕУ понекогаш смета дека е прифатливо државниот службеник да прими мито за да се забрза итна административна работа. Тоа е според ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Младите Македонци живеат во заедница и во премали домови. Податоците на Евростат покажуваат дека 51 отсто од младите до 30 години живеат во заедница во многу ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Преданијата усни, приказните на предците ни ги крепат јазикот, духот и мудроста. Човек треба постојано да пее/чита книги за да има бистар, богат со знаење ум. ...
  | | веќе видена

  Словачка е една од најуспешните европски земји во борба против коронавирусот, но во една работа во таа борба ѝ се спротивстави на Светската здравствена ...
  сите 578 | | | веќе видена

  Словачка е една од најуспешните европски земји во борба против коронавирусот, но во една работа во таа борба ѝ се спротивстави на Светската здравствена ...
  сите 702 | | | веќе видена

  Словачка е една од најуспешните европски земји во борбата против коронавирусот, но во една работа и се спротивстави на Светската здравствена организација во ...
  сите 700 | | | веќе видена

  Десноцентристичката партија „Обилни луѓе и независни личности“ (ОХНЛ) победи на изборите во Словачка. Претседателот на партијата, Игор Матович, има намера да ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Пет држави, пет излегувања на избирачки места, во текот на следните неколку месеци. Вака ќе изгледа оваа изборна година на Западен Балкан, каде скоро сите ...
  сите 69 | | | веќе видена

  Жителите на Унгарија и Словачка најмногу посетувале лекари во Европската унија во 2017 година – во просек, околу 11 пати годишно, според податоците на ...
  сите 6 | | | веќе видена