Славица Јанешлиева

  во

  Манифестацијата „Вечери на женски права“ во нејзиното осмо издание на 6 март свечено ја отвори градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, кој посочи ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Јас сум ликовен уметник по професија, а не од хоби. Поривот да творам е премногу силен, без разлика на околностите во кои се наоѓа ликовната уметност и каков е ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, во петок од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Состојби“ од Славица Јанешлиева – Бачварска. Според ...
  сите 14 | | | веќе видена

  „Состојби“ е насловена 24-та самостојна изложба на Славица Јанешлиева, што од 13 до 24 октомври ќе се одржи во Национална галерија на Македонија, ...
  сите 4 | | | веќе видена