Сиријци

  во

  Мардин се наоѓал на најпознатата караванска рута во историјата, позната како Пат на свилата. Во југоисточна Турција, во провинцијата Мардин сместен е ...
  | | веќе видена

  Мардин се наоѓал на најпознатата караванска рута во историјата, позната како Пат на свилата. Во југоисточна Турција, во провинцијата Мардин сместен е ...
  | | веќе видена

  Најстарата позната музичка мелодија, таканаречената 6. Хурианска химна, чии записи беа откриени во 1950-те години во Угарит, денешна Сирија, на лира ја изведе ...
  сите 5 | | | веќе видена