Синодот

  во

  Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 11 октомври. Православните верници денес го одбележуваат светиот апостол Филип, со потекло од ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Со реторика не се оди во ЕУ, ниту со преспански Договор не се оди во ЕУ. Во ЕУ се оди со европска демократија. Она што се случуваше со преспанскиот Договор не ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Со реторика не се оди во ЕУ, ниту со преспански Договор не се оди во ЕУ. Во ЕУ се оди со европска демократија. Она што се случуваше со преспанскиот Договор не ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Дали македонската автокефалност досега беше жртва на антагонизмите меѓу двете најголеми православни цркви, како што се Вселенската патријаршија, прва по ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Царигратската патријаршија изгубила право да се вика центар за координација за сите православни цркви, изјавил претседателот на Оделот за надворешни црковни ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Светиот синод на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Светиот синодот на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Светиот синодот на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Светиот синодот на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Светиот синодот на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Светиот синод на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Светиот синодот на Руската православна црква (РПЦ) на денешното заседание во белорускиот главен град Минск, донесе одлука за целосен прекин на евхаристичката ...
  сите 53 | | | веќе видена

  По барањето на православната црква од Скопје да ѝ се додели автокефалија под името Охридска архиепископија, донесовме одлука да не одлучуваме по тоа прашање ...
  сите 47 | | | веќе видена

  Како што е најавено синодот на Руската православна ќе реагира на најновата одлука на Вселенската патријаршија кои во минатата недела почнаа процедура за давање ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Синодот на Руската православна црква што ќе заседава денеска во Минск, одлучува за одговор кон Вселенската патријаршија. За првпат во историјата, Синодот на ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Синодот на Руската православна црква што ќе заседава денеска во Минск, одлучува за одговор кон Вселенската патријаршија. За првпат во историјата, Синодот на ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Синодот на Руската православна црква што ќе заседава денеска во Минск, одлучува за одговор кон Вселенската патријаршија.За првпат во историјата, Синодот на ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Руската православна црква соопшти дека ќе одговори „со иста мерка и одлучно“ на Екуменската патријаршија со седиште во Истанбул поради спорот на Москва со ...
  сите 62 | | | веќе видена