Швеѓаните

  во

  Во Шпанија се игра Светското младинско првенство во машка конкуренција, а на првиот ден, фаворизираните репрезентации мораа да се намачат со дел од своите ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Шведска и нејзините нордиски соседи имаат највисоки стапки на писменост во светот. Швеѓаните сметаат дека еднаквиот пристап до образованието и знаењето е ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Швеѓаните се помалку трошат пари во секојдневниот живот. Во последните неколку години експлозија од безготовинските трансакции предизвикала платформата и ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Спасувачите од Хрватската планинарска служба за спасување (HGSS) кај заливот Завратница од неволја ги извлекле двајцата шведски туристи. Според извештајот од ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Спасувачите од Хрватската планинарска служба за спасување (HGSS) кај заливот Завратница од неволја ги извлекле двајцата шведски туристи. Според извештајот од ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Шведскиот ланец на мебел, ИКЕА, ги препознал потребите на луѓето за совршен кауч, па затоа на купувачите им дозволил да го дизајнираат според сопствените ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Дивото кампување е забрането во повеќето европски земји. Поставувањето на шатор во недопрена природа или на некоја друга локација која не е означена за ваков ...
  сите 3 | | | веќе видена

   Италијанците се редок европски народ кој при запознавање се бакнува во лев образ, додека Американците, наместо бакнежи нудат прегратки. Ако не ги познавате ...
  | | веќе видена