Шекспир

  во

  Го сакам Белград. И кога велам Белград, мислам на ширината, на можноста да бидеш невидлив и да си наоѓаш свои катчиња. Една од работите кои отсекогаш сум ги ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Како човек да ја опише апсурдната јавна опсесија со бегството на Груевски, што громогласно се тркала по библиската земја, а и пошироко, по балканската релјефна ...
  | | веќе видена

  “Сонот на Вилијам“ во режија на Кренаре Невзати-Кери е претставата која детската публика ќе може да ја види утревечер (16 ноември) од 19 часот во Театарот за ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Речиси половина век, откако почна да работи во Белата куќа како соработничка на претседателот Линдон Џонсон, Дорис Кернс Гудвин е исклучително барана од ...
  сите 3 | | | веќе видена

  По исклучително успешната „Експеримент“ во продукцијата на АРТОПИЈА и фестивалски наградуваната „Еднаш свет изградив“ во Театар за деца и младинци, режисерот ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Актерката Ерин Џин Норвил пред судот изјави дека австралискиот оскаровец Џефри Раш намерно ја допирал за градите, за време на сцена во една претстава во ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Актерката Ерин Џин Норвил пред судот изјави дека австралискиот оскаровец Џефри Раш намерно ја допирал за градите, за време на сцена во една претстава во ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Актерката Ерин Џин Норвил пред судот изјави дека австралискиот оскаровец Џефри Раш намерно ја допирал за градите, за време на сцена во една претстава во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  „Книгата што ја нема“ е актуелен хит на Ѓорѓе Балашевиќ, но фановите со посебно внимание треба да ја прочитаат „Наопачка бајка“ затоа што не е измислена – таа ...
  | | веќе видена

  „Книгата што ја нема“ е актуелен хит на Ѓорѓе Балашевиќ, но фановите со посебно внимание треба да ја прочитаат „Наопачка бајка“ затоа што не е измислена - таа ...
  сите 3 | | | веќе видена