СДСМ

  во

  Жалиме што владејачката партија и нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата на нивниот шеф Никола Груевски со личниот рејтинг. Ова се наведува во реакцијата на опозиционата партија СДСМ во врска со денеска објавената анкета на институтот Павел Шатев. Воопшто не сме изненадени што и во оваа објавена анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со проблемите кои секојдневно се соочуваат македонските граѓани, како на пример: Дали граѓаните живеат подобро ? Како се справува Владата со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјални проблеми ? , се наведува во реакцијата, додавајќи дека овие прашања ги нема во објавената анкета бидејќи одговорите би биле толку лоши што ниту ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести. Јасно е дека за ВМРО ДПМНЕ сеуште е поважен личниот рејтинг на премиерот Груевски отколку како живеат македонските граѓани, заклучува СДСМ во својата реакција.
  | | веќе видена | слични

  Македонскиот премиер Никола Груевски е најпопуларен политичар во Македонија, а голема поддршка кај граѓаните добиваат и владините одлуки за справување со економската состојба. Ова го покажаа резултатите на анкетата што институтот Павел Шатев ја спроведе од 1. до 5. Октомври врз репрезентативен примерок од 1.100 испитаници. На прашањето, „доколку утре се одржуваат парламентарните избори за која партија би гласале? “, 23.9 отсто од испитаниците се определиле за ВМРО-ДПМНЕ, 9.6 за СДСМ, 6.9 би гласале за ДУИ, 2.4 за Нова Демократија. ДПА со 2.3 проценти забележува зголемување на својот рејтинг а под еден отсто се ВМРО-НП, ДОМ, Обединети за Македонија, НСДП и ЛДП. Според резултатите дури 27.9 проценти од испитаниците одговориле дека не би гласале за ниедна политичка партија, а 24.6 отсто одговориле со „не знам“ или немале одговор. Кај политичарите, повторно премиерот и лидер на владејачката ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски има голема предност пред другите. Груевски ја има довербата на 26 отсто од ...
  | | веќе видена | слични

  Македонскиот премиер Никола Груевски е најпопуларен политичар во Македонија, а голема поддршка кај граѓаните добиваат и владините одлуки за справување со економската состојба. Ова го покажаа резултатите на анкетата што институтот Павел Шатев ја спроведе од 1. до 5. Октомври врз репрезентативен примерок од 1.100 испитаници. На прашањето, „доколку утре се одржуваат парламентарните избори за која партија би гласале? “, 23.9 отсто од испитаниците се определиле за ВМРО-ДПМНЕ, 9.6 за СДСМ, 6.9 би гласале за ДУИ, 2.4 за Нова Демократија. ДПА со 2.3 проценти забележува зголемување на својот рејтинг а под еден отсто се ВМРО-НП, ДОМ, Обединети за Македонија, НСДП и ЛДП. Според резултатите дури 27.9 проценти од испитаниците одговориле дека не би гласале за ниедна политичка партија, а 24.6 отсто одговориле со „не знам“ или немале одговор. Кај политичарите, повторно премиерот и лидер на владејачката ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски има голема предност пред другите. Груевски ја има довербата на 26 отсто од ...
  | | веќе видена | слични

  Жалиме што владејачката партија и нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата на нивниот шеф Никола Груевски со личниот рејтинг. Ова се наведува во реакцијата на опозиционата партија СДСМ во врска со денеска објавената анкета на институтот Павел Шатев. Воопшто не сме изненадени што и во оваа објавена анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со проблемите кои секојдневно се соочуваат македонските граѓани, како на пример: Дали граѓаните живеат подобро ? Како се справува Владата со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјални проблеми ? , се наведува во реакцијата, додавајќи дека овие прашања ги нема во објавената анкета бидејќи одговорите би биле толку лоши што ниту ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести. Јасно е дека за ВМРО ДПМНЕ сеуште е поважен личниот рејтинг на премиерот Груевски отколку како живеат македонските граѓани, заклучува СДСМ во својата реакција.
  | | веќе видена | слични

  Дали блиц средбата Милошоски - Папандреу значи нов импулс во односите Скопје - Атина, или потегот на грчкиот премиер и шеф на дипломатија беше само дипломатски гест?! Но ако на ова се надоврзе и неоспорувањето на уставното име од страна на грчките власти на конференција на ОБСЕ во Атина, каде учествуваше македонската парламентарна делегација, можеби ова се први знаци на промена на политика на Грција во релациите со Македонија. Но притоа не смее да се заборави политичкиот консензус меѓу грчките политички околу нова референца на Македонија, која би била за меѓународна употреба. „Република Македонија е подготвена за соработка, но Македонија ја има истовремено онаа црвена линија која што многу пати сме ја споменале. Се работи за нашиот идентитет, а нашето име, така што преговорите ќе продолжат, и се надеваме дека е можно да имаме и позитивен исход“, изјави Влатко Ѓорчев, пратеник ВМРО ДПМНЕ „„Мислам дека е прерано, и несериозно би било врз база на блиц средби да се каже дека доаѓа до затоплување на односите. ...
  | | веќе видена | слични

  Милошоски - Папандреу Дали блиц средбата Милошоски - Папандреу значи нов импулс во односите Скопје - Атина, или потегот на грчкиот премиер и шеф на дипломатија беше само дипломатски гест?! Но ако на ова се надоврзе и неоспорувањето на уставното име од страна на грчките власти на конференција на ОБСЕ во Атина, каде учествуваше македонската парламентарна делегација, можеби ова се први знаци на промена на политика на Грција во релациите со Македонија. Но притоа не смее да се заборави политичкиот консензус меѓу грчките политички околу нова референца на Македонија, која би била за меѓународна употреба. „Република Македонија е подготвена за соработка, но Македонија ја има истовремено онаа црвена линија која што многу пати сме ја споменале. Се работи за нашиот идентитет, а нашето име, така што преговорите ќе продолжат, и се надеваме дека е можно да имаме и позитивен исход“, изјави Влатко Ѓорчев, пратеник ВМРО ДПМНЕ „„Мислам дека е прерано, и несериозно би било врз база на блиц средби да се каже дека доаѓа до ...
  | | веќе видена | слични

  Груевски со највисок рејтинг, ВМРО-ДПМНЕ најпопуларна, Македонија се движи во правилна насока, 80 процентна поддршка на граѓаните за владините мерки во економијата, голем отпор Бранко Црвенковски повторно да биде премиер. Тоа е резултатот од октомвриската анкета на партискиот Институт на ВМРО-ДПМНЕ „Павел Шатев“ спроведена на примерок од 1100 испитаници. Споредено со анкетата на истиот институт од пред три месеци, само Мендух Тачи и ДПА имаат раст. Тачи од 1,1 на 2,2 проценти, неговата партија од 2 на 2,3 проценти. Груевски има пад во поддршката од 27, 3 проценти во јули на 26 проценти сега. За Бранко Црвенковски се изјасниле 8,3 проценти а иста поддршка како во јули од 6,6 проценти има и Али Ахмети. За речиси три проценти има пад кај ВМРО-ДПМНЕ, од 26, 1 во јули на 23, 9 проценти сега. СДСМ има мал раст од 9, 2 на 9, 6 проценти, кај ДУИ нема промени а пад според Институтот има и кај партијата на Селмани за еден процент. Сите останати партии според испитувањето биле под еден процент. Претседателот Ѓорги ...
  | | веќе видена | слични

  СДСМ жали што владејачката партија и како што се наведува нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата со личниот рејтинг на нивниот шеф Никола Груевски. СДСМ не е изненаден што и во оваа анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со секојдневните проблеми на граѓаните како на пример - дали граѓаните живеат подобро, како Владата се справува со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјалните проблеми. Ако ги имало, според СДСМ, одговорите би биле толку лоши што ниту ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести- се вели во писмената реакција на СДСМ.
  | | веќе видена | слични

  Груевски со највисок рејтинг, ВМРО-ДПМНЕ најпопуларна, Македонија се движи во правилна насока, 80 процентна поддршка на граѓаните за владините мерки во економијата, голем отпор Бранко Црвенковски повторно да биде премиер. Тоа е резултатот од октомвриската анкета на партискиот Институт на ВМРО-ДПМНЕ „Павел Шатев“ спроведена на примерок од 1100 испитаници. Споредено со анкетата на истиот институт од пред три месеци, само Мендух Тачи и ДПА имаат раст. Тачи од 1,1 на 2,2 проценти, неговата партија од 2 на 2,3 проценти. Груевски има пад во поддршката од 27, 3 проценти во јули на 26 проценти сега. За Бранко Црвенковски се изјасниле 8,3 проценти а иста поддршка како во јули од 6,6 проценти има и Али Ахмети. Бранко Црвенковски За речиси три проценти има пад кај ВМРО-ДПМНЕ, од 26, 1 во јули на 23, 9 проценти сега. СДСМ има мал раст од 9, 2 на 9, 6 проценти, кај ДУИ нема промени а пад според Институтот има и кај партијата на Селмани за еден процент. Сите останати партии според испитувањето биле под еден процент. ...
  | | веќе видена | слични

  СДСМ жали што владејачката партија и како што се наведува нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата со личниот рејтинг на нивниот шеф Никола Груевски. СДСМ не е изненаден што и во оваа анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со секојдневните проблеми на граѓаните како на пример - дали граѓаните живеат подобро, како Владата се справува со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјалните проблеми. Ако ги имало, според СДСМ, одговорите би биле толку лоши што ниту ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести- се вели во писмената реакција на СДСМ.
  | | веќе видена | слични

  Институтот „Павел Шатев“ од први до петти октомври спровел анкета врз илјада и сто испитаници детектирајќи го јавното мислење во врска со неколку актуелни прашања. Податоците од последната анкета на институтот „Павел Шатев“ во форма на соопштение до медиумите ги дистрибуира ВМРО ДПМНЕ. На прашањето дали Република Македонија генерално гледано се движи во правилна или погрешна насока?- 43, 2 проценти од испитаниците одговориле дека земјава се движи во правилна насока. 37, 1 процент одговориле негативно а 19, 7 проценти одговориле со не знам или немам одговор. Доколку утре се одржуваат парламентарни избори за која партија би гласале? –на ова прашање 23, 9 проценти од анкетираните гласот би го дале за ВМРО ДПМНЕ, 9, 6 проценти за СДСМ, 6, 9 проценти за ДУИ, 2, 4 проценти за Нова Демократија, 2, 3 проценти за ДПА. По 0, 2 проценти од испитаниците би гласале за ВМРО народна партија и дом а по 0, 1 процент би гласале за обединети за Македонија, НСДП и ЛДП. 27, 9 проценти од анкетираните не би гласале за ниедна ...
  | | веќе видена | слични

  Институтот „Павел Шатев“ од први до петти октомври спровел анкета врз илјада и сто испитаници детектирајќи го јавното мислење во врска со неколку актуелни прашања. Податоците од последната анкета на институтот „Павел Шатев“ во форма на соопштение до медиумите ги дистрибуира ВМРО ДПМНЕ. На прашањето дали Република Македонија генерално гледано се движи во правилна или погрешна насока?- 43, 2 проценти од испитаниците одговориле дека земјава се движи во правилна насока. 37, 1 процент одговориле негативно а 19, 7 проценти одговориле со не знам или немам одговор. Доколку утре се одржуваат парламентарни избори за која партија би гласале? –на ова прашање 23, 9 проценти од анкетираните гласот би го дале за ВМРО ДПМНЕ, 9, 6 проценти за СДСМ, 6, 9 проценти за ДУИ, 2, 4 проценти за Нова Демократија, 2, 3 проценти за ДПА. По 0, 2 проценти од испитаниците би гласале за ВМРО народна партија и дом а по 0, 1 процент би гласале за обединети за Македонија, НСДП и ЛДП. 27, 9 проценти од анкетираните не би гласале за ниедна ...
  | | веќе видена | слични

  Граѓаните најмногу му веруваат на премиерот Никола Груевски, втор е Бранко Црвенковски, а трет по рејтинг е лидерот на ДУИ, Али Ахмети, велат резултатите од испитувањето на јавното мислење извршено од институтот Павел шатев од 1 до 5 месецов. За тоа во кој политичар имаат најголема доверба 26 отсто од анкетираните одговориле Никола Груевски, 8,3 Бранко Црвенковски, 6,6 отсто Али Ахмети, 2,7 отсто Имер Селмани, 2,2 Мендух Тачи, 6,3 отсто биле со одговор друг политичар, не знаеле или немале одговор 16,2 проценти, а 31,7 отсто одговориле дека немаат доверба во ниту еден политичар. Според институтот Павел Шатев, најголемиот дел од испитаниците се изјасниле дека Македонија се движи во правилна насока, а од политичарите најголема доверба добил премиерот Никола Груевски. Од 1.100 испитаници 43,2 проценти се изјасниле дека Република Македонија се движи во правилна насока, а 37,1 отсто одговориле негативно. На пашањето доколку утре се одржуваат парламентарни избори за која партија би гласале 23,9 отсто одговориле ...
  | | веќе видена | слични

  Граѓаните најмногу му веруваат на премиерот Никола Груевски, втор е Бранко Црвенковски, а трет по рејтинг е лидерот на ДУИ, Али Ахмети, велат резултатите од испитувањето на јавното мислење извршено од институтот Павел шатев од 1 до 5 месецов. За тоа во кој политичар имаат најголема доверба 26 отсто од анкетираните одговориле Никола Груевски, 8,3 Бранко Црвенковски, 6,6 отсто Али Ахмети, 2,7 отсто Имер Селмани, 2,2 Мендух Тачи, 6,3 отсто биле со одговор друг политичар, не знаеле или немале одговор 16,2 проценти, а 31,7 отсто одговориле дека немаат доверба во ниту еден политичар. Според институтот Павел Шатев, најголемиот дел од испитаниците се изјасниле дека Македонија се движи во правилна насока, а од политичарите најголема доверба добил премиерот Никола Груевски. Од 1.100 испитаници 43,2 проценти се изјасниле дека Република Македонија се движи во правилна насока, а 37,1 отсто одговориле негативно. На пашањето доколку утре се одржуваат парламентарни избори за која партија би гласале 23,9 отсто одговориле ...
  | | веќе видена | слични

  Македонскиот премиер Никола Груевски е најпопуларен политичар во Македонија, а голема поддршка кај граѓаните добиваат и владините одлуки за справување со економската состојба. Ова го покажаа резултатите на анкетата што институтот Павел Шатев ја спроведе од 1. до 5. Октомври врз репрезентативен примерок од 1.100 испитаници. На прашањето, „доколку утре се одржуваат парламентарните избори за која партија би гласале? “, 23.9 отсто од испитаниците се определиле за ВМРО-ДПМНЕ, 9.6  за СДСМ, 6.9 би гласале за ДУИ, 2.4 за Нова Демократија. ДПА со 2.3 проценти забележува зголемување на својот рејтинг а под еден отсто се ВМРО-НП, ДОМ, Обединети за Македонија, НСДП и ЛДП. Според резултатите дури 27.9 проценти од испитаниците одговориле дека не би гласале за ниедна политичка партија, а 24.6 отсто одговориле со „не знам“  или немале одговор. Кај политичарите, повторно премиерот и лидер на владејачката ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски има голема предност пред другите. Груевски ја има довербата на 26 отсто од испитаниците, а ...
  | | веќе видена | слични

  Од СДСМ упатуваат дека во анкетата спроведена од Институтот Павел Шатев, нема ниту едно прашање поврзано со проблемите кои секојдневно се соочуваат македонските граѓани, како на пример, Дали граѓаните живеат подобро ? Како се справува Владата со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјални проблеми? “Овие прашања ги нема во објавената анкета бидејќи одговорите би биле толку лоши што ниту  ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести. Јасно е дека за ВМРО ДПМНЕ се уште е поважен личниот рејтинг на премиерот Груевски отколку како живеат македонските граѓани” се наведува во реакцијата од СДСМ.
  | | веќе видена | слични

  АНКЕТА НА ИНСТИТУТОТ ПАВЕЛ ШАТЕВ Во анкета спроведена од 1-ви до 5-ти овој месец од Институтот Павел Шатев најголемиот дел од испитаниците се изјасниле дека Македонија се движи во правилна насока, а од политичарите најголема доверба добил премиерот Никола Груевски. Од 1.100 испитаници 43,2 проценти се изјасниле дека Република Македонија се движи во правилна насока, а 37,1 отсто одговориле негативно. На пашањето доколку утре се одржуваат парламентарни избори за која партија би гласале 23,9 отсто одговориле дека ќе гласаат за ВМРО-ДПМНЕ, 9,6 отсто за СДСМ, 6,9 отсто за ДУИ, 2,4 за Нова Демократија, 2,3 за ДПА...27,9 отсто од испитаниците одговориле дека не би гласале за ниту една политичка партија, а 24,6 отсто немале одговор. За тоа во кој политичар имаат најголема доверба 26 отсто од анкетираните одговориле Никола Груевски, 8,3 Бранко Црвенковски, 6,6 отсто Али Ахмети, 2,7 отсто Имер Селмани, 2,2 Мендух Тачи, 6,3 отсто биле со одговор друг политичар, не знаеле или немале одговор 16,2 проценти, а 31,7 отсто ...
  | | веќе видена | слични

  Институтот Павел Шатев, во периодот од 1 до 5 октомври 2009 година, спроведе анкета на примерок од 1 100 испитаници, во врска со неколку актуелни прашања. На прашањето, дали генерално гледано Република Македонија се движи во правилна или погрешна насока? • 43.2 отсто од испитаниците дале одговор дека Република   Македонија се движи во правилна насока, • 37.1 отсто од испитаниците одговориле негативно, а • 19.7 отсто одговориле со не знам  или немале одговор. На прашањето,  доколку утре се одржуваат парламентарните избори за која партија би гласале? • 23.9 отсто од испитаниците дале одговор дека ќе гласаат за ВМРО-ДПМНЕ, • 9.6 отсто од испитаниците одговориле дека ќе гласаат за СДСМ, • 6.9 отсто ДУИ, • 2.4 отсто Нова Демократија • 2.3 отсто ДПА, • 0.2 отсто ВМРО-народна, • 0.2 отсто ДОМ • 0.1 отсто Обединети за Македонија • 0.1 отсто НСДП • 0.1 отсто ЛДП, • 1.7 отсто, од испитаниците одговориле дека ќе гласаат за друга политичка партија, • 27.9 отсто од испитаниците одговориле дека не би гласале за ниедна ...
  | | веќе видена | слични

  Жалиме што владејачката партија и нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата на нивниот шеф Никола Груевски со личниот рејтинг. Ова се наведува во реакцијата на опозиционата партија СДСМ во врска со денеска објавената анкета на институтот Павел Шатев. Воопшто не сме изненадени што и во оваа објавена анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со проблемите кои секојдневно се соочуваат македонските граѓани, како на пример: Дали граѓаните живеат подобро ? Како се справува Владата со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјални проблеми ? , се наведува во реакцијата, додавајќи дека овие прашања ги нема во објавената анкета бидејќи одговорите би биле толку лоши што ниту  ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести. Јасно е дека за ВМРО ДПМНЕ сеуште е поважен личниот рејтинг на премиерот Груевски отколку како живеат македонските граѓани, заклучува СДСМ во својата реакција./крај/со/мп
  | | веќе видена | слични

  Жалиме што владејачката партија и нивниот институт мораат и за време на државен празник да ја задоволуваат опсесијата на нивниот шеф Никола Груевски со личниот рејтинг. Ова се наведува во реакцијата на опозиционата партија СДСМ во врска со денеска објавената анкета на институтот Павел Шатев. Воопшто не сме изненадени што и во оваа објавена анкета на ВМРО ДПМНЕ продолжува праксата да нема ниту едно прашање поврзано со проблемите кои секојдневно се соочуваат македонските граѓани, како на пример: Дали граѓаните живеат подобро ? Како се справува Владата со невработеноста, растечката сиромаштија, економските и социјални проблеми ? , се наведува во реакцијата, додавајќи дека овие прашања ги нема во објавената анкета бидејќи одговорите би биле толку лоши што ниту  ВМРО ДПМНЕ не би можел да ги намести. Јасно е дека за ВМРО ДПМНЕ сеуште е поважен личниот рејтинг на премиерот Груевски отколку како живеат македонските граѓани, заклучува СДСМ во својата реакција./крај/со/мп
  | | веќе видена | слични