СЦБТ

  во

  По извршената реконструкција на пливачкиот базен и извршеното тестирање на целиот систем, денеска ќе биде отворен уште еден пливачки базен во склоп на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Стартувајќи од 2015 година, Европската унија зема за цел преку свои проекти да го мотивира населението кон здрав начин на живот преку правилна исхрана, спорт и ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите започнаа со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери.
  сите 18 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе гисобере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител. Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ден ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител.Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ден ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител.Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ...
  сите 29 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште шест други држави. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16 до 19 часот, додека свеченото отварање на настанот ќе се одржи во петок од 17.30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација е македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител. Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ден од нашите најуспешни спортови. „Се надевам на ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави, согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител. Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител.Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ден ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери.На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител.Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ден ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Една од најтрофејните спортски манифестации во Македонија, Златен Гонг, оваа година ќе се одржи по 47-ми пат. Вип Арената при СЦБТ, мала сала од 9-11 ноември 2017 (петок и сабота ), ќе ги собере боксерите од Македонија и уште 6 други држави,согласно доставената програма. Натпреварите ќе започнат со полуфиналните борби во петок со почеток од 16:00 до 19:00 часот додека свеченото отварањето на настанот ќе се одржи во петок од 17:30 часот. Во сабота е предвидено да се одржат финалните борби со почеток од 11:00 часот, а доделувањето на наградите и признанијата е предвидено со почеток од 14:00 часот. За учество на гонгот се пријавени околу 40 боксери. На прес конференцијата во Агенција за млади и спорт, директорот Дарко Каевски потенцираше дека оваа манифестација станува македонски спортски бренд на Балканот и Европа и од таа причина Агенцијата за млади и спорт се јавува како генерален покровител.Поддршката која Агенцијата за млади и спорт е во насока на дополнителна афирмација на боксот во Македонија, како е ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Викендов се одржа традиционалниот пливачки митинг „13 ноември“ кој бидејќи се одржува на 25-метарски базен во СЦБТ претставува одлична подготовка за континенталниот собир што ќе се одржи во Копенхаген од 13 до 18 декември. Нормите за учество се пропишани од федерацијата, за разлика од случаите кога станува збор за светско првенство или олимписки игри, па така досега само неколку пливачи ги имаат постигнато потребните резултати: – Ана Јаневска на 100 метри слободно има испливано македонски рекорд 58,22 кој што е три десетинки подобар од нормата. На митингот во Скопје таа исплива 59,01 концентрирајќи се на другите дисциплини каде што треба да постигне норма, односно 50 метарските трки во пеперутка и слободно. На 50 метри пеперутка таа постави нов апсолутен рекорд на Македонија со време 28,61 кој што според таблицата на ФИНА вреди 618 бода, но сепак нормата е 28,24. Уште поблиску е на 50 метри слободно, каде што нормата е 26,84 додека нејзиниот најдобар резултат е 26,90 испливан на ланскиот митинг во Скопје ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Македонија годинава за првпат учествуваше на натпревар од светски ранг во уметничко лизгање кој се одржа во Загреб минатата недела. Наш претставник беше 13-годишната Ангела Прилепчанска , која се натпреваруваше во категоријата за јуниорки. Нејзиниот деби настап доби позитивни критики, а за самата федерација и Ангела претставува мотивација за понатаму. „ Се до објавувањето на резултатите од тестирањето, на крајот од август, не знаев како ќе се изведе сето ова, бидејќи времето беше многу кратко. Досега настапувавме групно и ги споделувавме припремите, успесите и патувањата на секој од нас во школата. Ова беше нешто друго. Ми беше укажано дека овој настап е многу поинаков и дека е многу сериозно. Ќе мора да се настапи во најдобро светло. Некои од странските натпреварувачки во Загреб ми се чудеа и ми изразуваа честитки што со само 4 месеци годишно мраз сум успеала да се појавам на едно вакво светско првенство“, ни раскажа младата Прилепчанска. Таа вели дека засега е задоволна што успеала да ја претстави земјата ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Натпреварот на Вардар против Вардар СЦБТ во кој вардарки со убедлив триумф (54-24) ја прославија новата шампионска титула, воедно беше и проштален за шест ракометарки од актуелниот состав на „црвено-црните“. Со двојна круна на домашна сцена и со вицешампионска титула во Лигата на шампионите од Скопје си заминуваат Ања Алтхаус, Сања Дамњановиќ, Камила Херем, Тамара Мавсар, Мајса Песоа и Дијана Илина. По доделувањето на медалите, на овие шест ракометарки, од Вардар им беа доделени пригодни подароци и врамени дресови од од клубот.
  сите 134 | | | веќе видена

  Директорот на СЦ „Борис Трајковски“ на денешната прес-конференција информира дека во 2016 та година, за прв пат од основањето, спортскиот центар работи со добивка која пред оданочување изнесува цели 44.524.695,00 денари. - Спортскиот центар „Борис Трајковски“ бележи значително зголемување на вкупните приходи односно 146% споредбено со ‎2014-2016 та година. Ова се должи на посветеното и домаќинско работење на целокупниот менаџмент кој раководи со Спортскиот центар и максималната посветеност на сите вработени, нагласи Перински. Тој додаде дека цените за Спортските клубови како и за националните федерации се подостапни и поради тоа изминатите три години Спортскиот центар рушеше рекорди во однос на настани на кои беше домаќин. - На теренот на „Вип Арената“ се одиграа повеќе од 135 спортски натпревари од различни спортови во домашни и меѓународни првенства, и бевме домаќини на 4 Европски првенства. Исто така во „Вип Арената“ одржани беа повеќе од 70 концертни манифестации. Минатата година бевме домаќини и на ...
  сите 6 | | | веќе видена

  – Спортскиот центар „Борис Трајковски“ бележи значително зголемување на вкупните приходи односно 146% споредбено со ‎2014-2016 та година. Ова се должи на посветеното и домаќинско работење на целокупниот менаџмент кој раководи со Спортскиот центар и максималната посветеност на сите вработени, нагласи Перински. Тој додаде дека цените за Спортските клубови како и за националните федерации се подостапни и поради тоа изминатите три години Спортскиот центар рушеше рекорди во однос на настани на кои беше домаќин. – На теренот на „Вип Арената“ се одиграа повеќе од 135 спортски натпревари од различни спортови во домашни и меѓународни првенства, и бевме домаќини на 4 Европски првенства. Исто така во „Вип Арената“ одржани беа повеќе од 70 концертни манифестации. Минатата година бевме домаќини и на светско првенство во борење кое предизвика особена заинтересираност во јавноста. Капацитетите и условите кои ги нудиме, исто така се достапни буквално за секој еден граѓанин, во секој период од годината да може да се пронајде ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Директорот на СЦ „Борис Трајковски“ на денешната прес-конференција информира дека во 2016 та година, за прв пат од основањето, спортскиот центар работи со добивка која пред оданочување изнесува цели 44.524.695,00 денари.– Спортскиот центар „Борис Трајковски“ бележи значително зголемување на вкупните приходи односно 146% споредбено со ‎2014-2016 та година. Ова се должи на посветеното и домаќинско работење на целокупниот менаџмент кој раководи со Спортскиот центар и максималната посветеност на сите вработени, нагласи Перински.Тој додаде дека цените за Спортските клубови како и за националните федерации се подостапни и поради тоа изминатите три години Спортскиот центар рушеше рекорди во однос на настани на кои беше домаќин.– На теренот на „Вип Арената“ се одиграа повеќе од 135 спортски натпревари од различни спортови во домашни и меѓународни првенства, и бевме домаќини на 4 Европски првенства. Исто така во „Вип Арената“ одржани беа повеќе од 70 концертни манифестации. Минатата година бевме домаќини и на светско ...
  сите 8 | | | веќе видена