Санкт Петербург

  во

  Генијалец е мал збор за малиот Петар Кукунеш од Струга. Има само пет години, а тој е чудо од дете. Ги знае сите држави во светот, покраини, нивните знамиња, ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Меѓу 400 вредни артефакти на изложбата во Археолошкиот музеј со која се одбележува еден век од откривањето на некрополата кај охридско Требениште, македонските ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Меѓу 400 вредни артефакти на изложбата во Археолошкиот музеј со која се одбележува еден век од откривањето на некрополата кај охридско Требениште, македонските ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Крокодилот Гена, лавицата Елза и мечката Тања се меѓу 200-те диви животни кои имале среќа да завршат во Велес, главен руски центар за рехабилитација на диви ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Поради дојава дека зградата на Ермитаж во Санкт Петербург е минирана, музејот времено е затворен за посетителите, објавија руските медиуми. Во соопштението на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Поради дојава дека зградата на Ермитаж во Санкт Петербург е минирана, музејот времено е затворен за посетителите, објавија руските медиуми. Во соопштението на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  На денешен ден - 21 март 21 март 2019 - Светски ден на поезијата - Ден на пролетта 1556.- Кентерберијскиот надбискуп Томас Кренмер бил запален како еретик за ...
  сите 9 | | | веќе видена

  „Фантазија апасионата“ е насловот на претстојниот симфониски концерт кој ќе се одржи овој четврток, 21 март, со почеток во 20 часот. Под диригентската палка на ...
  сите 19 | | | веќе видена