Рударство

  во

  Три меѓународни арбитражни постапки во моментов се водат против Владата за одземени концесии во рударскиот сектор, а одлуките поттикнати од СДСМ им создале ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Во рударскиот град Пробиштип деновиве интензивно се гради регионалниот Научен музеј за ретки минерали. Градоначалникот на Пробиштип Драган Анастасов изјави ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Градоначалникот на Пробиштип Драган Анастасов изјави дека музејот ќе биде и единствен во државата. Изведувачот на градежните работи има рок до 31 мај да го ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Во индиската држава Утар Прадеш откриени се наоѓалишта на злато, кои се проценуваат на 3.000 тони, соопшти индиското Министерство за геологија и рударство. ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Искрено се надевам како за германските, така и за македонските инвеститори во земјата, дека ќе се постигне јакнење на државните институции и правна и ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Да не беше смешно ќе беше трагично. Во предизборие се турка нарачан Закон за изменување и дополнување на Законот за минерални суровини за задоволување на тесно ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Искрено се надевам како за германските, така и за македонските инвеститори  во земјата, дека ќе се постигне јакнење на државните институции и правна и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Искрено се надевам како за германските, така и за македонските инвеститори во земјата, дека ќе се постигне јакнење на државните институции и правна и ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Искрено се надевам како за германските, така и за македонските инвеститори во земјата, дека ќе се постигне јакнење на државните институции и правна и ...
  сите 9 | | | веќе видена