Рилски

  во

  Македонскиот кошаркарски стручњак Ацо Тодоров решил да го прекине натпреварот меѓу неговата Крајова и Рилски Спортист. Пријателската средба се играла во самата ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Кошаркарите на Блокотехна го одиграа и вториот контролен натпревар од почетокот на периодот од подготовките за новата сезона.. На гостувањето во Самоков, го ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Општина Центар продолжува со акцијата за реконструкција на улиците на нејзина територија.Во оваа фаза, се реконструираат улиците „Димитар Беровски“, „Славејко ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Лекари, бесребреници и чудотворци. Овие двајца светители беа родени браќа, родум од Рим, уште како деца крстени и воспитани во христијански дух. Имаа голема ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје потпиша Меморандум за соработка со претставници на ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Меморандумот е потпишан во рамки на петтата Меѓународна научна конференција на тема „Спорт и безбедност“, што се одржа во Софија, Република Бугарија. Овој ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје потпиша Меморандум за соработка со претставници на ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Секоја година претпоследниот викенд од месец мај ентузијасти, вљубеници во планината и културното наследство ја минуваат патеката на една легенда од 11-от век, ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Патека која преставува магичен спој на монументалните споменици на културата - манастирите Свети Гаврил Лесновски во Пробиштип и Свети Јоаким Осоговски, кај ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Шести пат по ред Факултетот за образовни науки ја организира Меѓународната научна конференција на темата за современото образование и воспитание. ...
  сите 7 | | | веќе видена

  „Современо воспитание и образование, состојби, предизвици и перспективи“ е темата на шестата Меѓународна научна конференција, која во наредните два дена ја ...
  сите 6 | | | веќе видена