Ратко Младиќ

  во

  Воениот злосторник Радован Караџиќ, кој недоамна беше осуден на доживотен затвор за кршење на обичаите на војување, за убиството на цивили и геноцид издржување ...
  | | веќе видена

  Првиот човек на Претседателството на Босна и Херцеговина тврди дека геноцидот во Сребреница е лажен мит кој го конструирале Бошњаците со поддршка на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Првиот човек на Претседателството на Босна и Херцеговина тврди дека геноцидот во Сребреница е лажен мит кој го конструирале Бошњаците со поддршка на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Овој март нас Европејците два настана нѐ потсетија на злосторствата од минатиот век: пресудата против Радован Караџиќ и настапот на четници во Вишеград, пишува ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Пред Меѓународнот кривичен суд за поранешна СФРЈ се обвинети 161 лице, од кои 109 се Срби – од Србија, Република Српска и од некогашната Република Српска ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Поранешниот претседател на Република Српска, Радован Караџиќ, е прогласен за виновен за геноцид, злосторства против човештвото и воени злосторства, изјави ...
  сите 95 | | | веќе видена

  Во 14:30 часот, во Жалбениот совет на Меѓународниот резидуален механизам за кривични судови во Хаг, ќе биде изречена конечната и извршна пресуда за бившиот ...
  сите 152 | | | веќе видена

  За крвавиот масакр на пазарот Маркале во Сараево се обвинети и поранешниот претседател на Република Српска, Радован Караџиќ и командантот на војската на ...
  сите 36 | | | веќе видена