Радован

  во

  Додека деновиве заедно со соседот собирала дрва за огрев во една напуштена куќа во белградската населба Железник, 29-годишната Џеврија Јашари доживеала ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Босанските Срби денеска го прославија 9 Јануари - Денoт на Република Српска и покрај тоа што Уставниот суд на Босна и Херцеговина во 2015 година го прогласи за ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Мила им е Европа на Балканците на збор, но во срцето уште им е само Балканот. И сите негативни нешта што го одликуваат прочуениот „балкански менталитет“. ...
  сите 8 | | | веќе видена

  “Хрватските детски филмови се присутни во хрватската кинематографија многу често како екранизација на веќе постоечки книжевни успеси. Но самата застапеност не ...
  | | веќе видена

  Тие се меѓу нас, наши соседи, пријатели, роднини. Исти сме. Сепак тие се своевидни херои на денешницата. Во годината што измина многумина ги пробудија нашите ...
  сите 5 | | | веќе видена