Радика

  во

  Околу 50 претставници на владините институции, министерствата, граѓанскиот и приватниот сектор, академијата и меѓународните организации се собраа денеска во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Околу 50 претставници на владините институции, министерствата, граѓанскиот и приватниот сектор, академијата и меѓународните организации се собраа денеска во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Немајет многу писмени трагови нити пак некакви преданија ни за старосва, ни за потеклово на овја манастир. Ако се судит по иконана Св. Јованова тога је од прва ...
  | | веќе видена

  Тодор Деловски регионален директор на Кнауф за Исток - Југозапад „Живееме во време кое носи големи промени на секое поле, и во работењето но и во животот ...
  | | веќе видена

  Познатиот ликовен уметник од Ростуше, Адем Сулејманоски, освен што со своите вредни раце создава ликовни дела во разни техники, преку земјената уметност или ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Фотографијата од финалистките на овогодинешниот Мис Индија предизвика жестока дебата на социјалните медиуми околу опсесијата на Индија со светла кожа.Во земја ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Уметникот Адем Сулејманоски со камења испиша „Стоп за малите хидроцентрали“ на брегот на реката Радика, во близина на селото Присојница. Уметничката акција ја ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Мијаците како племе отсекогаш настојувале да ги задржат карактеристиките по кои ќе бидат препознатливи, а една од нив е и поседувањето на мијачкиот бајрак. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Најавите за можности за невреме поради циклонот Андреа беа причина на иницијатива на градоначалникот на општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, вонредна ...
  сите 5 | | | веќе видена

  На средбата, на која покрај општината присуствуваа и претставници на Полициската станица, Здраствениот дом, Јавното комунално претпријатие „Маврово", како и ...
  сите 6 | | | веќе видена

  По најавите на метеролозите за продолжување на обилните врнежи и за силно невреме во наредните денови, денес заседаваше Општинскиот штаб за заштита и зпасување ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Најавите за можности за невреме поради циклонот Андреа беа причина на иницијатива на градоначалникот на општина Маврово и Ростуше, Медат Куртовски, вонредна ...
  сите 8 | | | веќе видена