Работнички

  во

  Екипите на Вардар и Шкендија ја оправдаа улогата на фаворити и ги освоија трите бода на денешните пресметки против Македонија Ѓорче Петров и Беласица во 12. ...
  сите 47 | | | веќе видена

  Дарко Мицевски и Јован Попзлатанов беа на вистинското место и погодија во финишот на локалното дерби, а Вардар прв ја победи Македонија во Ѓорче Петров. ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Во Македонија има и вработени кои се сиромашни и не можат да ги задоволат основните потреби. Стапката на сиромашни вработени лица е 9%, објави Државниот завод ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Младите се едни од најранливите категории лица чии работнички права се кршат во пракса. Тие најчесто работат со договори на определено време, работат подолго ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Младите се едни од најранливите категории лица чии работнички права се кршат во пракса. Тие најчесто работат со договори на определено време, работат подолго ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Младите работат без договор или со договор на определено време. Работат подолго од договореното, а земаат помала плата од колегите. Некои фирми им ја ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Младите се едни од најранливите категории лица чии работнички права се кршат во пракса. Тие најчесто работат со договори на определено време, работат подолго ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Жените, сексуалните и родовите малцинства во Македонија се дискриминирани во сите сфери на живеење и нивните права не се почитуваат, е главната порака на ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Жените, сексуалните и родовите малцинства во Македонија се дискриминирани во сите сфери на живеење и нивните права не се почитуваат. Ова е главната порака што ...
  сите 26 | | | веќе видена