Поградец

  во

  Македонско друштво “Илинден”-Тирана и Македонско друштво “Илинден”-Огранок Голо Брдо бара од Влада на Албанија граничниот премин Џепиште – Требиште во областа ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Именден празнуваат: Наум, Наумче, Науме, Наумка… Ако свети Климент Охридски остана во споменот на народот со својата просветителска дејност, со подучување на ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Додека многубројни геолози и биолози се занимаваат со староста и природното богатство на Охридското езеро, историчарите трагаат по тајните кои што тоа ги крие ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Додека многубројни геолози и биолози се занимаваат со староста и природното богатство на Охридското езеро, историчарите трагаат по тајните кои што тоа ги крие ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Репортажа од Тема ТВ за македонското малцинство во Албанија. Емиграцијата, туризмот, риболов, земјоделството и добитокот се главните извори на приход за ...
  сите 4 | | | веќе видена

  И во време на вонредна состојба поради коронависусот рибокрадците не мируваат. Уништувањето на рибниот фонд во Охридското Езеро со незаконско изловување ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Дипломатските односи меѓу Република Македонија и Република Албанија, се воспоставени на 24.12.1993 година. Билатерална договорна рамка: Склучени договори ...
  | | веќе видена

  Реката Черава од албанската страна го затрупа со пластичен отпад брегот на Охридското Езеро кај Љубаништа, велат од Охрид СОС. „За време на обилните врнежи ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Откако вчера се појавија мизерни фотографии од коритото на реката Треска, слични фотографии на кои се гледа огромно количество на пластичен отпад одекнаа и од ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Инвестици во рамките на програмата „Интегриран регионален развој“ финансирана од албанската влада преку КФВ во износ од 60 милиони евра, со програмата се ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Еден килограм запленет кокаин, кој бил дел од многу голема количина дрога, чија крајна дестинација била нашата земја, приведени четири лица, отворање ...
  сите 75 | | | веќе видена

  Приведени се четири лица, отворање финансиска истрага за правното лице во чии простории е пронајдена дрогата, истрага за евентуална вмешаност на други физички ...
  сите 79 | | | веќе видена

  Еден килограм запленет кокаин, кој бил дел од многу голема количина дрога, чија крајна дестинација била нашата земја, приведени четири лица, отворање ...
  сите 80 | | | веќе видена

  Еден килограм запленет кокаин, кој бил дел од многу голема количина дрога, чија крајна дестинација била нашата земја, приведени четири лица, отворање ...
  сите 81 | | | веќе видена

  За полициската акција што синоќа се одвиваше во село Крушопек, во скопски Сарај, при што беше запленет еден килограм од вкупно 1,3 тони кокаин контролирана ...
  сите 104 | | | веќе видена

  За полициската акција што синоќа се одвиваше во село Крушопек, во скопски Сарај, при што беше запленет еден килограм од вкупно 1,3 тони кокаин контролирана ...
  сите 126 | | | веќе видена