Петков Мисирков

  во

  Блаже Миневски (Јордан Плевнеш за судбината на балканскиот лингвистички Моцарт : Мисирков од Македонија во Европа и Светот!) Во драмата „Последниот ден на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Блаже Миневски ( Јордан Плевнеш за судбината на балканскиот лингвистички Моцарт : Мисирков од Македонија во Европа и Светот!) Во својот предговор кон првото ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Блаже Миневски (Јордан Плевнеш за судбината на балканскиот лингвистички Моцарт : Мисирков од Македонија во Европа и Светот!) Во летото 1981 година, по ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Блаже Миневски Безусловната и безгранична љубов кон Македонија Во хронологијата на македонскиот писател Јордан Плевнеш пишува дека по таткова линија е ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Професорката Симона Груевска-Маџоска од Институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“ прашува дали некој ќе одговара за неуспешното менаџирање со ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Наша одговорност беше да го решиме отвореното прашање кое ја загрозува иднината на нашата држава. Ја презедовме одговорноста – го решивме спорот, постигнавме ...
  сите 70 | | | веќе видена

  Пред две години, на 17 јуни, на неколку километри од тука, на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да го ...
  сите 87 | | | веќе видена

   Наша одговорност беше да го решиме отвореното прашање кое ја загрозува иднината на нашата држава. Ја презедовме одговорноста, го решивме спорот, постигнавме ...
  сите 58 | | | веќе видена

  „Пред две години, на 17 јуни, на неколку километри од тука, на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Пред две години, на 17 јуни, на неколку километри од тука, на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да го ...
  сите 101 | | | веќе видена

  Пред две години, на 17 јуни, на неколку километри од тука, на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да го ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Пред две години на 17 јуни на неколку километри од тука на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да го ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Пред две години на 17 јуни на неколку километри од тука на грчката страна на Преспа презедовме одговорност и напишавме историја. Наша одговорност беше да го ...
  сите 119 | | | веќе видена

  Заслугата на Блаже Конески за кодификацијата на македонскиот литературен јазик е во тоа што создал „Граматика на македонскиот литературен јазик“, „Речник на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Професорката Симона Груевска-Маџоска од Институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“ ја подбра власта во Македонија за лошото справување со ...
  сите 11 | | | веќе видена