Пелистер

  во

  Најефикасни кај „зелено-белите" беа Стефан Дрогришки и Милан Поповиќ со по осум голови, а на спротивната страна за екипата предводена од Игор Котевски ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Не е зголемен бројот на битолчани кои го посетуваат Пелистер по одлуката на Општина Битола влезот во Националниот парк до крајот на годинава да биде бесплатен. ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Лесно е да ги донесете луѓето до одреден простор, но тешко е да го соберете она што ќе остане како ѓубре после тоа, е заклучокот од одбележувањето на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Со одигрурвањето на натпреварите од 14.коло заврши есенскиот дел сезоната во Втората Македонска фудбалска лига – запад. Гостиварските претставници во ова ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Светскиот сервис „National Geographic“ ја вброи Македонија како една од 28 дестинации што треба да се посетат во идната, 2019 година. „Без разлика дали ќе ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Светскиот сервис „National Geographic“ ја вброи Македонија како една од 28 дестинации што треба да се посетат во идната, 2019 година. „Без разлика дали ќе ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Битола, Струмица, Велес, Тетово се градовите покрај Скопје кои секоја зима имаат високо аерозагадување. Тетово години наназад беше меѓу најзагадените градови ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Националната установа Национален парк „Пелистер“-Битола почна со реализација на програмските свечености посветени на јубилејот 70 години од прогласувањето на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Македонија е една од 28 предлог дестинации кои треба да се посетат во 2019 година според светскиот сервис National Geographic. Опишувајќи ја Македонија во ...
  сите 9 | | | веќе видена