Пекинг

  во

  Кинескиот претседател Си Џинпинг даде до сега најасен знак дека во текот на актуелниот мандат сака да го реши 70-годишниот спор со континенталната Кина и ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Кинескиот претседател Кси Џинпинг, дал досега најјасен знак дека во текот на актуелниот мандат сака да го реши 70-годишниот спор меѓу Кина и Тајван, ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Фото: Pixabay Пекинг ќе користи технологија за препознавање на лица којашто ќе биде имплементирана во станбените објекти, со цел да спречи нелегално сместување ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Кина не ја исклучува можноста за употреба на сила кон Тајван, изјави кинескиот претседател Си Џинпинг, нагласувајќи дека земјата ќе биде повторно обединета. – ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Кина не ја исклучува можноста за употреба на сила кон Тајван, изјави кинескиот претседател Си Џинпинг, нагласувајќи дека земјата ќе биде повторно обединета. – ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска рече дека никој не може да го промени фактот дека Тајван е дел од Кина и дека Пекинг е подготвен, ако е потребно, да ...
  сите 14 | | | веќе видена