Паркови

  во

  Низа забелешки за новиот Закон за просторно и урбанистичко планирање доставиле до институциите од О2 Коалцијата. Оттаму велат дека во предлогот има некои ...
  сите 2 | | | веќе видена

  За да ги искористи придобивките од ниските трошоци за обновливи извори и инвестициите во енергетска ефикасност, ЈИЕ, а особено Западниот Балкан, е неопходно да ...
  сите 4 | | | веќе видена

  О2 иницијативата излезе со свој став за Предлог-законот за просторно и урбанистичко планирање, со кј, укажуваат дека се продолжуваат и надградуваат лошите ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Новороденчињата во Скопје не добија дрво на кое ќе стои нивното име како што лани на 2 април најави градоначалникот Петре Шилегов. Градоначалникот Шилегов на ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Инспекцискиот надзор, зазеленувањето, загревањето на домовите и транспортот се четирите сегменти од Планот за чист воздух што се во надлежност на Град Скопје, ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Во Владата на Република Македонија, денеска, се одржа четвртиот, од серијата отворени денови за иницијативи на граѓанските организации, на кој што се ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Новороденчињата во Скопје не добија дрво на кое ќе стои нивното име како што лани на 2 април најави градоначалникот Петре Шилегов. Градоначалникот Шилегов на ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Скопје доби зелен катастар чија цел е подобрување на управувањето со јавното зеленило како и зајакнување на урбаната отпорност преку собирање на податоци за ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Директно справување со изворите на загадување, креирање јавна свест, од предучилишна до пензионерска возраст, промени во законите што се неопходни и ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Директно справување со изворите на загадување, креирање јавна свест, од предучилишна до пензионерска возраст, промени во законите што се неопходни и ...
  сите 31 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ зборуваше за новите вработувања во ЈП „Охридски комуналец“ и за тоа побара одговор. „Единствено што нè интерсира нас и јавноста е дали годишната ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Охрид, 15. јануари 2019 (ИНПРЕС) – ВМРО-ДПМНЕ зборуваше за новите вработувања во ЈП „Охридски Комуналец“ и за тоа побара одговор. Единствено што нè интересира ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Неодамнешните вести за долготрајниот спор на Македонија со Грција го свртија вниманието кон малата балканска нација, пишува во најновото издание на „Нешнл ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Национална географија неодамна ја предложи Македонија како една од 28 дестинации за најдобрите патувања во 2019 година. Земјата ја опишаа со кратки неколку ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Без разлика дали Македонците на крајот ќе го стават „Северна” пред името на нивната земја, неодамнешните вести за овој долготраен спор со Грција го подигнаа ...
  сите 9 | | | веќе видена