Париз

  во

  На 102-годишна возраст почина архитектот Јео Минг Пеи, идејниот осмислувач и дизајнер на славната стаклена пирамида која е поставена пред фамозниот музеј Лувр ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Уставниот совет на Франција денеска ја отфрли една од последните жалби поднесени од поранешниот француски претседател Никола Саркози против негово судење во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Кинеско-американскиот архитект И М Пеј, авторот на стаклената пирамида пред музејот Лувр во Париз, почина на 102-годишна возраст. Тој се прослави со дизајните ...
  сите 11 | | | веќе видена