ОУ Орце Николов

  во

  На полигонот во кампусот на техничките факултети денеска /19.09.2017 година/ се одржа промоција на електрични возила како дел од активностите во четвртиот ден од Европската недела на мобилност 2017. Посетителите на изложбата и учениците од СУГС „Никола Карев“, СУГС „Орце Николов“ и ОУ „Вера Циривири Трена“ имаа можност да погледнат електрични возила со кои располагаат Градот Скопје и ЈП „Градски паркинг“, полнач за електрични возила, конвертирано електрично возило, електричен автомобил Mitsubisi MiEV и електрично картинг возило изработено од студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии од Скопје, под менторство на своите професори. Овој настан е во организација на Град Скопје, НВО Електромобилност Македонија, ЈП „Градски паркинг“, ФЕИТ и Машински факултет. Во дворот на СУГС „Боро Петрушевски“, пак, се одржа брзинска трка со велосипеди, презентација на практичните умеења на учениците од АСУЦ „Боро Петрушевски“ (изложба), како и предавања за велосипедскиот сообраќај, сообраќајните ...
  сите 91 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати, Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања - 25 септември до 10:00 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје. Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: ОПШТИНА АЕРОДРОМ 1. Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) 2. Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) 3. Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) 4. Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) 5. Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ 1. Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) 2. Бул. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати, Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации За добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања - 25 септември до 10:00 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје. Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: Општина Аеродром - бул. "К.Ј.Питу" (ТЦ Скопјанка), бул. "Јане Сандански" (ТЦ Бисер); бул. "В.С.Бато" (Пошта Ново Лисиче); бул. "3-та Македонска бригада" (Раде Кончар); бул. "АСНОМ" (спорткса сала Јане Сандански). Општина Бутел - ул. "Босна и Херцеговина" (крстосница со Александар Урдаревски); бул. "Христијан Т. ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати, Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локацииЗа добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања - 25 септември до 10:00 часот.Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје.Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: Општина Аеродром - бул. "К.Ј.Питу" (ТЦ Скопјанка), бул. "Јане Сандански" (ТЦ Бисер); бул. "В.С.Бато" (Пошта Ново Лисиче); бул. "3-та Македонска бригада" (Раде Кончар); бул. "АСНОМ" (спорткса сала Јане Сандански). Општина Бутел - ул. "Босна и Херцеговина" (крстосница со Александар Урдаревски); бул. "Христијан Т. ...
  сите 3 | | | веќе видена

   За добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања - 25 септември до 10:00 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје. Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: ОПШТИНА АЕРОДРОМ 1. Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) 2. Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) 3. Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) 4. Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) 5. Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ 1. Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) 2. Бул. “Христијан Т. Карпош” (Кино Бутел) 3. “2-ра Македонска бригада” (ТЦ Треска) 4. ул. “Радишанска” (локален центар во населба Радишани) 5. ул. “Александар Урдаревски” (крстосница со улицаца кон рудникот Бањани) 6. ул. ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати во Градот Скопје (“Сл.гласник на Град Скопје” бр.6/06), Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања - 25 септември 2017 година до 10 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11 часот, во Град Скопје - Сектор за комунални работи, (Бул.Илинден бр.82 - барака 11). ПРЕГЛЕД НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАНОА ОПШТИНА АЕРОДРОМ Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) Бул. “3-та Македонска ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Градот Скопје информира дека поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања - 25 септември 2017 година до 10 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември во 11 часот, во Град Скопје, во секторот за комунални работи ПРЕГЛЕД НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАНОА ОПШТИНА АЕРОДРОМ Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) Бул. “Христијан Т. Карпош” (Кино Бутел) “2-ра Македонска бригада” (ТЦ ...
  сите 8 | | | веќе видена

  За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања – 25 септември 2017 година до 10 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11 часот, во Град Скопје – Сектор за комунални работи, (Бул.Илинден бр.82 – барака 11). ПРЕГЛЕД НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАНОА ОПШТИНА АЕРОДРОМ Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) Бул. “Христијан Т. Карпош” (Кино Бутел) “2-ра Македонска бригада” (ТЦ Треска) ул. “Радишанска” (локален центар во населба Радишани) ул. ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати, Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања – 25 септември до 10:00 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје. Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: ОПШТИНА АЕРОДРОМ 1. Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) 2. Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) 3. Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) 4. Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) 5. Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ 1. Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) 2. Бул. ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати во Градот Скопје (“Сл.гласник на Град Скопје” бр.6/06), Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања – 25 септември 2017 година до 10 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11 часот, во Град Скопје – Сектор за комунални работи, (Бул.Илинден бр.82 – барака 11). ПРЕГЛЕД НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАНОА ОПШТИНА АЕРОДРОМ Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде ...
  сите 32 | | | веќе видена

  За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до администрација на Град Скопје.„Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати во Градот Скопје (“Сл.гласник на Град Скопје” бр.6/06), Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации“, соопштија денес од Град Скопје.За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања, 25 септември 2017 година до 10 часот, велат оттаму. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител.Ждребувањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11 часот, во Град Скопје - Сектор за комунални ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати, Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење на паноата, организаторите на изборната кампања треба да достават барање до Сектор за комунални работи на Град Скопје, најдоцна до почетокот на изборната кампања – 25 септември до 10:00 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11:00 часот Сектор за комунални работи на Град Скопје. Град Скопје го објави и прегледот за поставување на паноа: ОПШТИНА АЕРОДРОМ 1. Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) 2. Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) 3. Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) 4. Бул. “3-та Македонска бригада” (Раде Кончар) 5. Бул. “АСНОМ” (спорткса сала Јане Сандански) ОПШТИНА БУТЕЛ 1. Ул. “Босна и Херцеговина” (крстосница со Александар Урдаревски) 2. Бул. ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Согласно законската обврска и Одлуката за условите за добивање право за користење место за истакнување на изборни плакати во Градот Скопје (“Сл.гласник на Град Скопје” бр.6/06), Градот Скопје поставува паноа за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации. За добивање право на користење место за истакнување изборни плакати на наведените паноа, организаторите на изборната кампањатреба да достават барање до администрација на Град Скопје – Сектор за комунални работи, најдоцна до денот определен за почеток на изборната кампања – 25 септември 2017 година до 10 часот. Редоследот на истакнување на изборни плакати се определува со ждрепка, посебно за секој подносител. Ждребањето ќе се изврши на 25 септември 2017 година во 11 часот, во Град Скопје – Сектор за комунални работи, (Бул.Илинден бр.82 – барака 11). ПРЕГЛЕД НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ПАНОА ОПШТИНА АЕРОДРОМ Бул “К.Ј.Питу” (ТЦ Скопјанка) Бул. “Јане Сандански” (ТЦ Бисер) Бул. “В.С.Бато” (Пошта Ново Лисиче) Бул. “3-та Македонска бригада” ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Откако граѓаните излегоа на протест барајќи Центар и Град Скопје да ги ослободат тротоарите од возила и да ги заштитат граѓаните, од општината сега најавуваат дека со изградба на монтажен паркинг меѓу бараките на општината и Министерството за одбрана ќе се пренасочат дел од паркираните возила Општина Центар најави решавање на проблемот со паркирањето во Дебар маало откако жителите на протест побараа заштита на пешаците и изразија револт од хаосот и блокираните тротоари кои се користат како паркиралишта. Од Општината велат дека приоритет ќе им биде да го решат овој проблем. - Како прв приоритет е обезбедување простор за паркинг на повеќе возила во Дебар Маало, за што веќе е најдено решение. Наскоро ќе биде поставен монтажен паркинг меѓу Општината и Министерството за одбрана, со влез и излез од улицата „Орце Николов". Паркингот ќе обезбеди место за 270 до 290 возила. Ваквото решение е првиот чекор кон пренасочување на паркирањето и ослободување на тротоарите, соопшти општина Центар. Пред да се постават ...
  сите 87 | | | веќе видена

  Откако граѓаните излегоа на протест барајќи Центар и Град Скопје да ги ослободат тротоарите од возила и да ги заштитат граѓаните, од општината сега најавуваат дека со изградба на монтажен паркинг меѓу бараките на општината и Министерството за одбрана ќе се пренасочат дел од паркираните возилаОпштина Центар најави решавање на проблемот со паркирањето во Дебар маало откако жителите на протест побараа заштита на пешаците и изразија револт од хаосот и блокираните тротоари кои се користат како паркиралишта. Од Општината велат дека приоритет ќе им биде да го решат овој проблем.- Како прв приоритет е обезбедување простор за паркинг на повеќе возила во Дебар Маало, за што веќе е најдено решение. Наскоро ќе биде поставен монтажен паркинг меѓу Општината и Министерството за одбрана, со влез и излез од улицата „Орце Николов". Паркингот ќе обезбеди место за 270 до 290 возила. Ваквото решение е првиот чекор кон пренасочување на паркирањето и ослободување на тротоарите, соопшти општина Центар.Пред да се постават заштитни ...
  сите 87 | | | веќе видена