ОУ

  во

  Сите дрва во дворот на Основното училиште „Браќа Миладиновци“, денес беа исечени. Општина Аеродром со ова покажа голема негрижа иако во кампањата пред изборите ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Охрид, 22. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Супер радио и порталите OhridPress и Inpress иницираат акција „ЗАЕДНО до подобри услови за поквалитетно образование на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во школскиот двор на ОУ ,,Живко Брајковски,, општина Бутел беа засадени 25 јасенови дрва. Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски, директорката на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во изминатите неколку дена се вакцинирани стотина деца. Во неколку училишта се уште имаме отпор од родителите и реакции од училиштата во однос на тоа како ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Ургентно решение за надминување на проблемот со непотизам при вработувањата е веднаш да се повлечат и вработените кои се блиски на функционерите од сегашната, ...
  сите 54 | | | веќе видена

  Охрид, 21. февруари 2019 (ИНПРЕС) – И учениците од ОУ „Ванчо Николески“ во Лескоец се вклучија во кампањата #ShowYourRare за Денот на ретките болести 2019. – ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Вчера во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид во организација на Почесниот конзулат на Руската федерација во Охрид се одржи средба со ученци од Основното ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Јапонија додели грантови за 9 проекти во шест региони во земјава во вкупна вредност од 431.885 евра по повод 25 годишнината од воспоставување на дипломатските ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Изборното законодавство не е усогласено со одредбите на Конвенцијата на ОН за прават на лицата со попреченост, постојат дискриминаторски одредби со кои на овие ...
  сите 42 | | | веќе видена