Осум

  во

  Последните макроекономски показатели главно се движат во согласност со очекувањата на Народната банка, при што согледувањата за амбиентот за спроведување на ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Тековно расположливите високофреквентни податоци за третиот квартал од годинава, упатуваат на поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Министерството за здравство (МЗ) денеска информираше дека во последните 24 часа од Ковид-19 починале седум лица, односно, двајца пациенти од Струга на 78 и 80 ...
  сите 493 | | | веќе видена

  На својот блог, контроверзниот српски доктор Бранимир Несторовиќ се обиде да објасни зошто повеќе нема лекови од билки. Цитирајќи студија од 2016 година, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Филмот „Врба“ доби номинација за најдобар меѓународен филм, а Милчо Манчевски за најдобар режисер на претстојниот фестивал Рејнденс во Лондон – најголемиот ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Европската банка за обнова и развој размислува за дополнителна поддршка преку кредити за домашните компании во услови на ковид кризата. На тоа, според ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Осум милиони евра преку две кредитни линии ќе бидат вложени за поттикнување инвестиции кај домаќинствата за енергетска ефикасност и за подобрување на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Само еден од 10 Американци имаат голема доверба во Администрацијата за храна и лекови (ФДА) или фармацевтските компании каде треба да се обратат за своите ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Филмот „Врба“ доби номинација за најдобар меѓународен филм, а Милчо Манчевски за најдобар режисер на претстојниот фестивал Рејнденс во Лондон – најголемиот ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Ова е видливо преку забавувањето на годишните стапки на пад на индустријата и трговијата во јули, додека на месечна основа се забележува раст и во двата ...
  сите 48 | | | веќе видена

  О пштина Битола објави јавен повик за субвенционирање на високоефикасни инвертер клима уреди за домаќинствата од градот, за што ќе се распределат 155 милиони ...
  сите 23 | | | веќе видена