ОН

  во

  На денешн ден - 16 февруари 16 февруари 2019 (МИА) 1808.- Франција ја почнала инвазијата врз Шпанија. За еден месец Шпанија била покорена. Царот Наполеон Први ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Република Северна Македонија ги извести земјите-членки на ОН и набљудувачите во Светската организација за новото уставно име. Тоа влегува во сила автоматски, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Фото: OCHA/Gemma ConnellЖените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Жените и девојчињата и понатаму страдаат од високо ниво на сексуално насилство поврзано со конфликтот во Јужен Судан, иако завојуваните страни потпишаа мировен ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Во Обединетите Нации се уште се водиме според старото име под кое Македонија е примена во организацијата - привремената рефернца ПЈРМ. Македонија и Грција ...
  | | веќе видена

  Печат со текст „Овој пасош е сопственост на Република Северна Македонија“, почна да се применува при излез или влез во земјата, Додека почне издавањето на ...
  сите 67 | | | веќе видена

  На глобалната он-лајн енциклопедија, Википедија , почна да се употребува новото име на државата, република Северна Македонија. Новото име е напишано на ...
  сите 14 | | | веќе видена