Охрид

  во

  Охрид, 23 мај 2019 (/) – Долгогодишното катастрофално управување со Охрид на сите нивоа, несоодветните законски решенија правени ад хок за задоволување ...
  сите 146 | | | веќе видена

  Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски го прими ресенскиот херој Васил Јанкула во својот кабинет, јави Prespasky.com – Денес, мој ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Охрид, 23 мај 2019 (/) – Вкупно 151 учесници од 15 земји ќе бидат дел од првото издание на Планинарска трка „Охрид треил“ што задутре ќе се одржи на планината ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Скопје, 23 мај 2019 (/) Владата на СДСМ, како на локално така и на централно ниво покажува целосна негрижа за културното и природно наследство во Охрид. После ...
  сите 146 | | | веќе видена

  Вкупно 151 учесници од 15 земји ќе бидат дел од првото издание на Планинарска трка „Охрид треил” што задутре ќе се одржи на планината Галичица и во градот ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Свесни сме за сите замерки што ги добивме од УНЕСКО и ќе направиме сè што можеме. Инспекторатот за животна средина со инспекторатите на национално и на локално ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Поради сообраќајна несреќа затворен е патниот правец Кичево-Охрид, кад селото Другово. Од АМСМ соопштија дека патот е затворен и во моментов се врши увид. ...
  сите 108 | | | веќе видена

  Интегрален текст од прес-конференцијата на Димче Арсовски Владата на СДСМ, како на локално така и на централно ниво покажува целосна негрижа за културното и ...
  сите 146 | | | веќе видена

  Денеска охридските комуналци ќе почнат со корнење на палмите што успеаа да преживеат во изминативе три години. Во Охрид останати се стотина палмим, од кои ...
  сите 146 | | | веќе видена