ОБСЕ

  во

  Пцости и навреди ги дочекаа петтемина апелациони судии на јавната седница за случајот Диво Насеље. Наместо разгледување на жалбите, за денешната расправа, ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Иако на почетокот побараа едноминутно молчење за сите загинати во инцидентите, обвинетите Генц Сефа и Валдет Зекај бараа да прочитаат заедничка изјава во име ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Откако со едноминутен молк им оддадоа почит на загинатите во оружениот судир во кумановската населба „Диво Насеље“, обвинетите и неправосилно осудени од овој ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Осудените за случајот Диво Насеље бараат премиерот Зоран Заев да ги приложи доказите дека случајот е политички монтиран, и дека бил замка подготвена од власта ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и целосно интегрирани во општество со нулта ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Јавната седница во Апелација по жалбите на обвинетите од случајот „Диво насеље“ продолжи само со тројца од обвинетите откако останатите доброволно ја напуштија ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Во тензична атомосфера започна денеска седницата на Апелација за случајот Диво Насеље на која треба да се разгледуваат жалбите за пресудата од првостепениот ...
  сите 116 | | | веќе видена

  Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и целосно интегрирани во општество со нулта ...
  сите 34 | | | веќе видена

  -На презентација на Извештајот на ОБСЕ за благосостојба и безбедност на жените истакнав дека покрај досегашните напори на Владата, работиме на нови и јасни ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Да точно е дека е мојот глас на снимката, но не е точно дека нарачувам кокаин пишува на социјалната мрежа Фејсбук, пратеникот Павле Богоевски. Тој се обиде на ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и целосно интегрирани во општество со нулта ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и целосно интегрирани во општество со нулта ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и целосно интегрирани во општество со нулта ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Премиерот Зоран Заев се огласи на Фесјбук. Жените во Република Северна Македонија треба и мора да се почувствуваат еднакви, сигурни, почитувани, вклучени и ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Само два отсто од жените кои се соочиле со насилство од својот моментален партнер инцидентот го пријавиле во полиција, покажува истражувањето на ОБСЕ за ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Насилството врз жените е неприфатливо и претставува кршење на основните човекови права и Владата заедно со сите засегнати страни ќе работи на унапредување на ...
  сите 34 | | | веќе видена