ОБСЕ

  во

  Демир Далип, претставник на Египќаните, реагира на тврдењата на претседателите на шесте здруженија на Египќаните од Охрид, Струга, Кичево, Ресен и Битола дека ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Воените штети се морално прашање, а Грција и Полска може да ја притиснат Германија за ова прашање, вели Карл Хајт Рот за „Дојче веле“. Историчарот и доктор, ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Вицепремиерот за спроведување на Рамковниот договор Хазби Лика за угостителски услуги во рамки на државните институции и за ресторани и кафеани надвор од ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Демир Далип, претставник на Египќаните, реагира на тврдењата на Претседателите на шесте здруженија на Египќаните од Охрид, Струга, Кичево, Ресен и Битола ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Македонија во процесот на финални преговори со Грција влезе неподготвена без да ги користи меѓународните механизми и принципи и остави широк простор за маневар ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Една година по преземањето на градоначалничката функција, градоначалникот на општина Гази Баба даде отчет за сработеното. Приоритет во работењето како што кажа ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Од почетокот на годинава 100 новинари се убиени низ светот, а убијците остануваат неказнети во девет од десет случаи - е поразителната статистика објавена по ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста за нападите врз новинарите се одбележа со објавување на прирачник за безбедност на новинарите. Овој прирачник ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Денешната презентација на “Прирачникот за безбедност на новинарите за време на настани со висок ризик“ како дел од одбележувањето на Меѓународниот ден за ...
  | | веќе видена | слични

  Во Македонија немаме убиен новинар, но тоа не значи дека институциите не треба сериозно да ги сфатат сите закани врз новинарите. Никој не веруваше дека во ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Неказнивоста на насилството против новинарите поттикнува самоцензура на медиумите. Безбедноста на новинарите во Македонија полека се подобрува , но политиката ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Министерството за внатрешни работи, Здружението на новинари и ОБСЕ денеска промовираа „Прирачник за безбедност на новинарите за време на настани со висок ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Министерството за внатрешни работи, Здружението на новинари и ОБСЕ денеска промовираа „Прирачник за безбедност на новинарите за време на настани со висок ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Неказнивоста на насилството против новинарите поттикнува самоцензура на медиумите. Безбедноста на новинарите во Македонија полека се подобрува , но политиката ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Министерството за внатрешни работи, Здружението на новинари и ОБСЕ денеска промовираа „Прирачник за безбедност на новинарите за време на настани со висок ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Треба да покажеме со акции и зборови дека насилството против новинарите, вклучително жените новинари нема да биде ослободено со неказнивост, туку ќе биде ...
  сите 29 | | | веќе видена