Њујорк

  во

  Функцијата на Јутјуб дизајнирана за да го запре ширењето на дезинформации, предизвика забуна меѓу корисниците за време на пожарот што ја зафати катедралата ...
  сите 717 | | | веќе видена

  Во оваа асиметрична, условно речено „бартер“ трговија, триумфира(ше) шпекулативното над вистинитото, политичкиот опортунизам над правната регулатива, ...
  | | веќе видена

  Министерот за образование и наука, Арбер Адеми, денеска, имаше средба со тимот ученици од земјата што ја креираа иновативната мобилна апликација SpeakOut за ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска имаше средба со тимот на ученици од земјата кои ја креираа иновативната мобилна апликација SpeakOut за ...
  сите 16 | | | веќе видена

  За оваа апликација од УНИЦЕФ добија награда – менторска поддршка и 20.000 американски долари за дополнителен развој, имплементација и промоција на нивната ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Британскиот патнички брод Титаник потонал на 14 април 1912 година, за време на првото патување од Саутемпетон во Њујорк, САД. На бродот имало околу 2200 луѓе, ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска имаше средба со тимот на ученици од земјата кои ја креираа иновативната мобилна апликација SpeakOut за ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Министерот за образование и наука Арбер Адеми денеска се сретна со тимот на ученици од земјата кои ја креираа иновативната мобилна апликација „SpeakOut“ за ...
  сите 16 | | | веќе видена