Николина

  во

  Со претставувањето на романот „Некој беше тука“ од Николина Андова Шопова, во Охрид заврши 31-то издание на интернационалната манифестација Поетска ноќ во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Со претставувањето на романот „Некој беше тука“ од Николина Андова Шопова, во Охрид заврши 31-то издание на интернационалната манифестација Поетска ноќ во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Со претставувањето на романот „Некој беше тука“ од Николина Андова Шопова, во Охрид заврши 31-то издание на интернационалната манифестација Поетска ноќ во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Од денеска во Струга, во рамките на фестивалот „ДримОн“, како што посочува Кристина Тодороска-Петреска, која е една од неговите организатори, со претставување ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Вечерва во рамки на програмата „Раздримување“ на фестивалот „ДримОн“ ќе биде промовирано реобјавеното издание на првиот македонски роман „Село зад седумте ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Истокот од земјата демографски опустошува. Еклатантен пример е виничкото село Блатец, кое од некогаш 2000 жители и инфраструктура на помало гратче, денес брои ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова, добитник на наградата „Роман на годината“ за 2018 година, вечер во 20:30 часот ќе биде промовиран во Охрид ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова, добитник на наградата „Роман на годината“ за 2018 година, вечер во 20:30 часот ќе биде промовиран во Охрид ...
  сите 26 | | | веќе видена

  На 20 август во Младинскиот културен центар ќе се одржи настанот КЦ 750: турни ме да кинисам, на кој ќе биде претставен проектот КЦ 750 на Иван Шопов и ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова, добитник на наградата „Роман на годината“ за 2018 година, вечер во 20:30 часот ќе биде промовиран во Охрид ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова, добитник на наградата „Роман на годината“ за 2018 година, вечер во 20:30 часот ќе биде промовиран во Охрид ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Вечер, од 21,00 часот, со настапот на вокалистката Евгенија Здравевска (Зарина Првасевда) и Александар Петров како специјална придружба на тапан, во охридското ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Охридското село Велестово од вечер наредните три дена, по 31 пат, ќе живее за и од поезијата. Во 21 часот „Кај чешмата“ на сред село ќе биде отворено 31-то ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Во 21 часот „Кај чешмата" на сред село ќе биде отворено 31-то издание на манифестацијата „Поетска ноќ во Велестово", со вечерта посветена на стиховите на Иван ...
  сите 26 | | | веќе видена