Никола Вапцаров

  во

  Со Меѓународната манифестација „Голачки фолклорни средби“ вечерва во Делчево започнува богатата културна програма во рамки на „Делчевско лето 2019“. ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Овој викенд, на 9-ти август, хрватската пејачка Даниела Мартиновиќ ќе биде главната ѕвезда на настанот Делчевско лето 2019, организирано од општина Делчево. ...
  сите 11 | | | веќе видена

  – Четири од локациите кои имаат 40 метри квадратни се наоѓаат на местото викано Собориште, две локации од по 60 м2 ќе се доделат кај шумската зграда, а по две ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Дваесетина коњаници од Општина Аеродром вчера од пред паркот „Јане Сандански“ тргнаа кон Крушево, каде ќе бидат дел од прославата на најголемиот македонски ...
  сите 52 | | | веќе видена