НБРМ

  во

  Осумнаесет ученици се наградени, а 12 добија пофалници за творбите што ги испратија на конкурсот за најдобри литературни и ликовни творби по повод ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Народната банка на Република Македонија (НБРМ) ја објави првата едукативна игра за финансиско едуцирање на младата популација во земјава со наслов Заработете и ...
  сите 13 | | | веќе видена

  „Заработете и штедете“ е видеоигра изработена од Маријан Зиновски. Г. Зиновски е студент на Факултетот за информатички и комуникациски технологии на ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека ја објави првата едукативна игра за финансиско едуцирање на младата популација во земјава со ...
  сите 13 | | | веќе видена

  „Заработете и заштедете“ е видеоигра изработена од Маријан Зиновски. Г. Зиновски е студент на Факултетот за информатички и комуникациски технологии на ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека ја објави првата едукативна игра за финансиско едуцирање на младата популација во земјава со ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Градежништвото се уште е во црвена зона. Според Народната банка економијата во втората половина од годинава главно ја движат индустирјата и трговијата. ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Задолжувањата не престануваат додека катастрофалната реализација на капиталните инвестиции продолжува. Така за првите девет месеци реализацијата на капиталните ...
  сите 232 | | | веќе видена

  Народна банка ја задржува каматната стапка на благајничките записи на нивото од 2,75 проценти, одлучил денеска Комитетот за оперативна монетарна политика. Во ...
  сите 21 | | | веќе видена