НБМ

  во

  „Фершпед“ имаше успешна година. Добивката надмина 1,36 милиони евра, а профитот по акција е 75 евра и тоа е 6 отсто од последната пазарна цена. Ќе добијат ли ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Побарувачката на кредити од страна на фирмите, според банкарите, ќе се зголеми со почетокот на оваа економска година. Наспроти ваквите прогнози за поизразен ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Побарувачката на кредити од страна на фирмите, според банкарите, ќе се зголеми со почетокот на оваа економска година. Наспроти ваквите прогнози за поизразен ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Побарувачката на кредити од страна на фирмите, според банкарите, ќе се зголеми со почетокот на оваа економска година. Наспроти ваквите прогнози за поизразен ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Повеќе од 400 артефакти од некрополата во Требениште, Охрид, заедно со прочуените златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и Македонија, од ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и хартии од вредност во странство со преминувањето на земјата во втората фаза од Спогодбата за ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Граѓаните ќе плаќаат пониски казнени камати на јануарските сметки за струја, вода, парно, но и за потрошените кредитни картички или денарски кредити ако ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Народната банка ја намали основната камата од 2,75 проценти на 2,5 отсто. Тоа е каматата по која банките купуваат благајнички записи кај Народната банка. ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Историските стапки на раст на кредитирањето од 39 отсто нема да се повторат, но догодина и следните години кредитирањето ќе биде стабилно, со просечни стапки ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Историските стапки на раст на кредитирањето од 39 отсто нема да се повторат, но догодина и следните години кредитирањето ќе биде стабилно, со просечни стапки ...
  сите 10 | | | веќе видена