НАТО

  во

  Да се одбие Скопје за почеток на преговорите за членство би било сурово, самопоразувачки и погрешно, оценува влијателниот британски магазин „Економист“ во ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Меморандум До: професорите, бирократите, аналитичарите, политичарите, новинарите, културњаците, Владата на Северна Македонија и сите што се на наша страна Од: ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Време е Европскиот совет да ја следи јасната препорака на Европската Комисија и да одреди датум за почеток на преговорите за членство на Северна Македонија во ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Во името на Меѓупарламентарната група за пријателство на Франција и Западен Балкан на Сенатот, претседателката на групата Марта де Сидрак и заменик ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Впечатокот во македонската јавност, додека се очекува (и одложува) исполнувањето на ветувањето од европските лидери, е дека ЕУ повторно дрибла со нови ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Заев на заедничката прес-конференција со неговиот чешки колега, кој престојуваше во официјална посета на земјава, нагласи дека одлуките дали ќе има ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Естонија го ратификуваше Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Естонскиот парламент едногласно без ниеден глас против вчера даде зелено светло за ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Да се одбие Скопје за почеток на преговорите за членство би било сурово, самопоразувачки и погрешно, оценува влијателниот британски магазин „Економист“ во ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Администрацијата во Вашингтон е убедена дека Северна Македонија е на вистинскиот пат за зачленување во ЕУ и дека претпристапните преговори на земјата со Брисел ...
  сите 76 | | | веќе видена

  Време е Европскиот совет да ја следи јасната препорака на Европската комисија и да одреди датум за почеток на преговорите за членство на Северна Македонија во ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Време е Европскиот совет да ја следи јасната препорака на Европската Комисија и да одреди датум за почеток на преговорите за членство на Северна Македонија во ...
  сите 59 | | | веќе видена