НАСА

  во

  Озонската обвивка почнала да се тенчи кон крајот на седумдесеттите години на минатиот век, а научниците предупредија дека тоа е последица од широката употреба ...
  сите 6 | | | веќе видена

  НАСА можеби осмислила решение за повратно патување на Марс. Имено, досега недостатокот на гориво при враќањето на Земјата претставувало голем проблем за ...
  сите 4 | | | веќе видена

  НАСА почнала на ЈуТјуб да објавува снимки од вселената во голема резолуција - 8К. Прекрасните снимки од вселената кои НАСА редовно ги објавува станале и уште ...
  сите 11 | | | веќе видена

  НАСА почнала на ЈуТјуб да објавува снимки од вселената во голема резолуција - 8К. Прекрасните снимки од вселената кои НАСА редовно ги објавува станале и уште ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Младите иноватори и истражувачи од Македонија може слободно да се носат со нивните врсници од европски земји. Потенцијалот кој Македонија го има во областа на ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Следната година се навршува точно половина век од моментот кога првиот човек стапна на Месечината. Со цел да го одбележат овој подвиг на човештвото, писателот ...
  сите 6 | | | веќе видена