Најмалку

  во

  Новиот Закон за Судски совет има бројни одредби кои во детаљи уредуваат одредени области кои до сега не беа опфатени со законот, претставува еден нов квалитет. ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Синдикатите во Хрватска успеаја да соберат најмалку 600.000 потписи со цел да се организира референдум со кој ќе се спречи продолжување на ртаботниот век и ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Австралиската владејачка конзервативна коалиција освои апсолутно мнозинство во Претставничкиот дом на Федералниот парламент на Австралија на изборите што се ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Се повеќе американски компании ја усвојуваат одредбата од Белата куќа дека мора да престанат да соработуваат со кинеска компанија Хуавеј. Така освен Гугл, од ...
  сите 119 | | | веќе видена

  Со 12 милиони евра во наредните 10 години ќе се обучува квалификуван кадар за да се подигне конкурентноста на македонските компании. Овие обуки ќе се ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Формалниот систем за образование не произведува кадри кои имаат квалификации што ги бара приватниот сектор. Потребно е воведување дуално образование, учење ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Новото законско решение кое ја регулира работата на Судскиот совет задира во многу суштински прашања, важни за непристрасноста на судот. Најважната новина ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Три компании од земјава ќе обучуваат работници за свои потреби. Преку Фондот за можности компании од три различни области се избрани во првиот дел од овој ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност расправаат по вкупно 91 амандман по Предлог-законот за Агенцијата за национална безбедност. Од ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Со 12 милиони евра во следните 10 години финансиски со по 500 илјади денари ќе се поддржуваат компаниите кои сакаат да вработуваат а немаат стручни кадри да ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Стопанската комора на Македонија во соработка со швајцарската Амбасада во Скопје започна проект „Образование за вработување“, преку кој приватни компании ќе ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност расправаат по вкупно 91 амандман по Предлог-законот за Агенцијата за национална безбедност. Од ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Членовите на собраниската Комисија за одбрана и безбедност расправаат по вкупно 91 амандман по Предлог-законот за Агенцијата за национална безбедност. Од ...
  сите 28 | | | веќе видена